Техническият комитет на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) публикува съобщение,

...
Техническият комитет на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) публикува съобщение,
Коментари Харесай

Скандал след атаката на Русия срещу България: Заплашвали съдии на Олимпиадата в Токио

Техническият комитет на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) разгласява известие, в което разгласи, че някои от съдиите, които са били част от журито на шампионата по художествена гимнастика на Олимпиадата в Токио, са били заплашвани. Атаката е пристигнала след конкуренцията, в която българският отбор завоюва златото.

ФИГ не показва в изказването си от кое място са пристигнали заканите, само че най-вероятно това касае абсурда, провокиран от страна на Русия. Те бурно недоволстваха откакто не завоюваха по този начин чаканите златни медали нито в самостоятелното, нито при ансамблите. Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер скочи с остри рецензии и обвинявания, откакто нейните възпитанички останаха без олимпийска купа от Токио. Тя даже съобщи, че е имало скрит план хегемонията на нейния отбор да бъде прекратена в Япония.

Припомняме, че българският отбор изпревари Русия за златото, а в самостоятелното златото отиде при представителката на Израел Линой Ашрам, която остави Дина Аверина на второто място.

Съобщението на Международната федерация по гимнастика по тематиката с олимпийския шампионат по художествена гимнастика:

" Техническият комитет по художествена гимнастика на Международната федерация по гимнастика (FIG) реализира изчерпателен обзор след надпреварата на всички съставни елементи за оценка във всяка фаза на надпреварите по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио 2020. В резултат от този развой, можем да потвърдим, че не са открити пристрастия или нередности в журито. Следователно Техническият комитет по художествена гимнастика удостоверява, че класиранията и резултатите от олимпийските игри в Токио 2020 по художествена гимнастика са почтени и безпристрастни, както за самостоятелно, по този начин и за ансамбли.

ФИГ откри строги критерии за справедлив асортимент на най-квалифицираните и безпристрастни съдии за олимпийските игри и ние сме удовлетворени от тяхната работа.

Бяхме ужасени да научим, че няколко съдии от панелите по художествена гимнастика са получавали голям брой закани и известия на ненавист след надпреварите от олимпиадата.

Тези опити за дестабилизиране на съдиите са изцяло неприемливи. FIG желае ясно да съобщи, че тези съдии имат нашата цялостна поддръжка и могат да бъдат похвалени за работата си. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР