Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева се завърна в

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева се завърна в
Коментари Харесай

Златната ни Стойка Кръстева с уникален жест

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева се завърна в родния си Добрич и развя знамето на града. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов. В знак на благодарност към тези, които са ѝ помогнали по пътя към върха, тя внесе предложение първият ѝ треньор - Стефан Петков, да стане почетен жител. Това ще се случи на 25 септември, когато боксьорката също ще бъде оповестена за почетен жител на Добрич. Тя беше сюрпризирана прелестно от наличието на първата ѝ учителка Денка Иванова и на класния ѝ началник след пети клас Гергана Генчева.

„ Развълнувах се, тъй като тези две имена на мои учители – на първата ми учителка госпожа Денка Иванова и на класния ми началник от пети клас госпожа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат доста за мен. На тях дължа всичките си триумфи. На първите две в учебно заведение и на треньора в залата. Те ме направиха това, което съм в този момент. Изключително съм признателна на тези хора, тъй като когато един състезател е на върха, всички са с него, а когато е в проваляне, малко са хората, които остават до него, а те бяха постоянно до мен”, съобщи олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг.

В родния си град Стойка Кръстева беше съпроводена от своя брачен партньор и родителите си, които от години живеят в плевенското село Върбица. Боксьорката бе посрещната още от ръководителя на Общинския съвет Нивелин Радичков, шефа на Спортното учебно заведение Николай Дяков и ръководителя на Спортен клуб „ Бокс Добрич “ Радослав Йорданов.

„ Добрич сподели, че Добруджа ражда спечелили. Добре пристигнала вкъщи “, приветства олимпийската шампионка кметът, като ѝ връчи дарове – часовник с емблемата на града „ Стария Добрич “, с цел да не не помни корените си, книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното учебно заведение, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът ѝ ще стои на почетно място в учебното заведение.

„ Благодарна съм, че не сте ме не запомнили, както аз в никакъв случай не съм не запомнила Добрич. Нека нашият град бъде на върха освен в спорта, а и във всичко”, добави разчувстваната Стойка.

Интересна история описа някогашният класен началник на олимпийската шампионка Гергана Генчева.

" Когато Стефан Петков пристигна в учебно заведение и сподели " Искам! ", аз му споделих, че Стойка е индивидът, няма друго такова дете. Това е нашият воин, нашето слънце на Добруджа. ", съобщи Генчева.

Стойка Кръстева е състезател №1 е на Добрич за 2011 и 2012 година А в този момент, по-късно повече от месец, на празника на града - 25 септември, тя и нейният първи треньор Стефан Петков ще бъдат новите почетни жители на Добрич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР