Мъжете са по-активни потребители на Черния петък, като са с

...
Мъжете са по-активни потребители на Черния петък, като са с
Коментари Харесай

Мъжете повече се хвърлят на големите намаления

Мъжете са по-активни консуматори на Черния петък, като са с 6% повече от дамите. Все отново наклонността е броят на дамите да се покачва - тази година делът им нараства с 2% по отношение на 2019г. Данните са на УниКредит Кънсюмър Файненсинг. Според статистиката на сдружението за потребителско кредитиране, множеството клиенти, закупили стока с финансиране, са на възраст 29 - 36 години, като делът им пораства с над 3% по отношение на данните от предходната година.  Броят на потребителите над 58 години, употребили финансиране, регистрира спад по отношение на 2019г.
И в потребителското кредитиране, както и в стоковото, се следи спад в поръчките в отчетния интервал по отношение на данните от миналата година.  Причината за това е в общото стесняване на потреблението в сегашния интервал. Макар и с леко понижен размер по отношение на интервала на Черния петък от предходната година, изцяло онлайн поръчките за потребителски заем заемат все по-голям дял от общите.
Компютрите, тв приемниците и домакинските електроуреди още веднъж са най-търсените артикули на Черния петък. Общият дял на тези три продукта от всички продажби при огромните понижения е 56%. Веднага след тях се подреждат мобилните телефони, следвани от климатичната и отоплителна техника.
Според статистика от предходната година, 56% от поръчките в деня на Черния петък са онлайн, до момента в който тази година данните сочат лек спад -  тъкмо половината от клиентите, които са избрали да създадат покупка със стоков заем по време на специфичните понижения, са кандидатствали онлайн. Тази забавна наклонност в потребителско държание може да бъде тълкувана с желанието на клиентите да разнообразят всекидневието си с разходка до обичаните магазини.
Според изследването спадът на онлайн поръчките в деня на Черния петък е изцяло обезщетен от общо повишаване на броя на онлайн поръчките през уикенда на Черния петък по отношение на данните от 2019 година
Очакванията са по време на коледните празници извършването на покупки още веднъж да означи растеж, като фокусът на клиентите се резервира в областта на електрониката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР