Мъжете и жените са различни. Науката признава този факт и

...
Мъжете и жените са различни. Науката признава този факт и
Коментари Харесай

100-те основни различия между мъжете и жените

Мъжете и дамите са разнообразни. Науката признава този факт и търси отговори на въпросите „ По какъв метод? ” и „ Защо? ”. По тематиката са написани стотици хиляди писания. Тук ви представяме кратко резюме на стоте съществени разлики, открити до момента от откривателите, написа Мениджър Нюз.

В тази извадка няма да намерите отговори на въпроси като „ Кой е по-добър? ”, „ Кой е по-умен? ” и „ Кой е по-морален? ”. Разликите сред половете не са в по-високото и по-ниското качество, а в неповторими особености и качества, които би трябвало да се познават и да се употребяват интелигентно в житейските тактики на дамите и на мъжете.

Здраве и живот

1. Жените живеят по-дълго от мъжете. В България тази разлика е близо 7 години, като междинната дълготрайност на живота е 74 година – с 2,1 година повече отпреди 10 години. Това съответствие е реалност на всички места по света, като изключение вършат единствено някои страни като Бангладеш, Пакистан и Зимбабве, само че съкратеният живот на дамите там се изяснява с културните и цивилизационни разлики, които покачват смъртността при раждане и общата заболеваемост при дамите.

2. Мъжете по-често получават контузии. Това е обвързвано най-много с обичайно „ мъжките ” специалности, при които има по-висока степен на риск от трудови злополуки – дърварство, работа с тежки машини, пожарникарство и други От нещастни случаи умират два пъти повече мъже, в сравнение с дами.

3. Мъжете боледуват по-често от рак на устната празнина, хранопровода, устните и гърлото. По данни на Националния раков указател, през 2011 година в България са регистрирани 34 864 случая на злокачествени болести, 18 659 при мъжете и 16 205 – при дамите. Регистрираните случаи са с 581 повече спрямо 2010 година От онкологични болести през 2011 година са умряли 16 844 души, като мъжете доминират по отношение на дамите (9 820 мъже против 7 024 жени).

4. Мъжете страдат 3 до 6 пъти по-често от болести на стомаха и дванадесетопръстника. Един от главните фактори за това са мъжките полови хормони, които улесняват възпаленията. Женските хормони назад, оказват заздравяващ резултат. Защо това е належащо от еволюционна точка, към момента не е обяснено.

5. Като цяло, мъжете боледуват повече. Те държат „ шампионата ” в няколко десетки болести, сред които да вземем за пример туберкулозата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР