Мъжът, задържан в района на убийството на 17-годишното момче от

...
Мъжът, задържан в района на убийството на 17-годишното момче от
Коментари Харесай

Експерти нищят убийството на 17-годишния Гошко в Монтана

Мъжът, арестуван в региона на убийството на 17-годишното момче от Монтана, към този момент е единствено обвинен за осъществяване на закононарушението. Експертизи ще потвърдят кой и с какво оръжие е прострелял смъртоносно младежа, оповестиха от Окръжната прокуратура.

Гошко М. бе погубен с изстрел в главата във вторник по обед в околност край село Крапчене. Момчето от ромския квартал „ Огоста ” в Монтана дружно с неговия дядо Георги Г./58 г./ отивали с 2 каруци да събират трева и сухи дърва, когато гръмнали три изстрела и единият улучил Гошко.

Пристигналите на мястото служители на реда и жандармеристи отделили региона, почнали търсене със следово куче и задържали 38-годишен мъж с автомобил. В него е бил открит и модифициран газов револвер. Мъжът, който съгласно полицията е престъпно проявен за приложимост на опиати, е арестуван за 24 часа.

Според осведомени арестуваният е Георги Р. – притежател на компания за дърводобив. Трупът на умрялото момче е превозен до регионалната болница за аутопсия. По случая е формирано досъдебно произвеждане. „ Очаква се здравната и балистичната експертиза, с цел да стане ясно с какво оръжие е стреляно и има ли арестуваният общо със случая! ”, споделиха от прокуратурата.

Според дядото на убития юноша арестуваният нееднократно ги е заплашвал при събирането на дърва и треви. Възрастният мъж в началото твърдеше, че не е забелязал стрелеца, само че след това съобщи, че е видял по какъв начин арестувания стреля по внука му, а по-късно и по него. Семейството и околните на убитото момче са в потрес и упорстват за обективна присъда на килъра. Заради надигналото се неодобрение след нещастието в ромския квартал „ Огоста ” регионът е под защита на полицията и жандармерията. Нарушения на реда няма.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР