Мъжът, който твърди, че като 14-годишно момче през 80-те години

...
Мъжът, който твърди, че като 14-годишно момче през 80-те години
Коментари Харесай

Оттеглят обвинение в сексуален тормоз на Кевин Спейси

Мъжът, който твърди, че като 14-годишно момче през 80-те години е бил принуден полово от носителя на " Оскар " Кевин Спейси, не може да продължава да държи на анонимността си в съда, съобщи Associated Press, представени от dir.bg.

Районният арбитър Луис Каплан от Манхатън отхвърли анонимност на мъжа, представящ се единствено с букви в желае си, заведен през септември в щатски съд в Ню Йорк и по-късно трансфериран към федерален съд.

Мъжът се срещнал със Спейси в часовете му по актьорско майсторство в Ню Йорк, сочат данни от правосъдния иск за 40 милиона $ обезщетение.

Според арбитър Каплан ползата от запазване на анонимността на ищеца не е с по-голяма тежест от презумпцията за транспарантен правосъден развой. Освен това евентуални очевидци, разполагащи с информация, която би подкрепила отбраната на Спейси, не биха разполагали с нужната информация, с цел да предложат показанията си.

Ищецът с букви " C.D. " от 90-те години до момента е разкрил пред незнаен брой хора обвиняванията си против Спейси и е сътрудничил на създателите на публикация, оповестена в онлайн изданието " Валчър " през ноември 2017 година

Съдия Каплан посочи, че " доказателствата сочат, че C.D. умишлено и неведнъж е поемал риска всеки един от тези хора в даден миг да разкрие същинската му идентичност по метод, който би я направил притежание на необятната общност ".

Мъжът с букви C.D. е привлякъл към желае и Антъни Рап, взел участие в театрални и телевизионни продукции. В желае се отбелязва, че Спейси е показал полов интерес и към младежа Рап на празненство през 80-те години.

Когато Рап за първи път насочи обществено това обвиняване през 2017 година, се появиха и обвинявания от други хора и сполучливата кариера на Спейси беше прекъсната. Тогава Спейси посочи в изказване, че не помни сходен случай, само че сервира извинения.

Съдията показва, че причините на отбраната на C.D., че в случай че клиентът им уточни името си, това ще отключи тревога и посттравматичен стрес, не могат да избегнат нуждата C.D. да даде обществено показания в хода на делото.

Каплан даде на юристите 10 дни да разкрият самоличността на ищеца, в случай че той реши да поддържа желае си.

В началото на март един от юристите на мъжа посочи, че C.D. изпитва " последна тревога и психически дистрес даже единствено при мисълта да бъде разпитан обществено " и че е решил да отдръпна желае си, в случай че Каплан разпореди да разкрие самоличността си.

Преди две години мъж, който твърдеше, че Спейси го е опипвал в бар в Нантъкет през 2016 година, отдръпна обвиняването си.

Следователи във Англия към момента не са решили дали да предявят обвинявания против Спейси по отношение на изказвания за негови злоупотреби в страната от 1996 година до 2013 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР