Мъжът, арестуван днес на местопрестъплението, след като простреля бившия японски

...
Мъжът, арестуван днес на местопрестъплението, след като простреля бившия японски
Коментари Харесай

Арестуваният за убийството на Шиндзо Абе призна изцяло вината си

Мъжът, задържан през днешния ден на мястото на престъплението, откакто простреля някогашния японски министър председател Шиндзо Абе, призна напълно виновността си, заяви полицията, представена от организация Киодо.



Четиридесет и една годишният Тецуя Ямагами е споделил по време на разпита, че е бил ядосан на организация, за която е мислел, че има връзки с Абе, само че добави, че тази злоба не е била обвързвана с политиката. Полицията ще проверява дали някогашният министър председател в действителност е имал връзки с организацията, упомената от обвинения. " В интерес на следствието полицията към този момент не може да даде по-подробна информация ", сподели полицейски представител.

Атентаторът е признал, че е употребявал самоделно огнестрелно оръжие. В жилището му полицията е разкрила също още няколко самоделни оръжия и експлозиви, като на място работят сапьори, а жителите на прилежащите здания са били евакуирани.



Туитър и компанията майка на Facebook " Мета " споделиха през днешния ден, че изтриват всички видеа с атентата против Абе, които нарушават разпоредбите им за нездравословно наличие, показва Асошиейтед прес. В обществените медии циркулират голям брой видеозаписи от офанзивата, показващи атентатора, който стреля с двуцевно оръжие два пъти по Абе. Някои видеа демонстрират обособени моменти преди и след офанзивата, а други моментите на двата изстрела.

Абе, който се отдръпна през 2020 година от премиерския пост, беше прострелян по време на произнасянето на тирада на предизборно събитие, след което бе откаран в болница, където умря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР