Мъж от Сандански, който шофирал пиян и опитал да избяга

...
Мъж от Сандански, който шофирал пиян и опитал да избяга
Коментари Харесай

Полицията бие брутално, жалват се от Сандански и Пазарджик

Мъж от Сандански, който карал пийнал и опитал да избяга от инспекция на пътя, се оплака от жесток полицейски побой. 

След гонка с полицията, Георги бил хванат и налаган 15 минути с палки и кубинки. Той признава, че е се уплашил да спре, тъй като бил изпил 2-3 ракии, споделя бТВ. Според роднините му има опити случая да се потули, а против двамата чиновници на реда имало голям брой недоволства за сходен произвол, само че не и санкции. По думите на потърпевшия съседите са били заплашвани да не свидетелстват.

В нощта след побоя Георги е бил държан в ареста, без да му се окаже здравна помощ, единствено с болкоуспокояващо. Нараняванията му обаче се оказват съществени и следва да му бъде направена нова здравна експертиза.

От полицията потвърдиха за подобен случай и прибавят, че в случай че е имало превишаване на правата служителите на реда ще бъдат осъдени. Посочва се, че Георги е оказал опозиция. 

От полицейско принуждение се оплаква и Найден Попов от пазарджишкия квартал " Изток ". 

Преди 2 седмици той бил признат в болница с две счупени ребра, пневмоторакс и голям брой кръвонасядания в региона на гърба, лицето и ръцете. 47-годишният мъж твърди, че е пребит от полицейски чиновници.

„ Така са ме били, че са ми взели здравето, аз си изгубих работата. Работя и пребивавам в Германия от много години. Аз съм неработоспособен. Трябваше на 28-ми да съм на работа ”, описа той.

Найден споделя, че отишъл да направи забележка на свои съседи, които вдигали звук и се държали жестоко с дошъл на мястото дошъл полицейски патрул. Скоро пристигнали още служители на реда.

„ Получих първия удар в скулата. Отдръпнах се. Нищо не съм споделил. Паднах на земята и започнаха да ме постановат с ритници. Получавах отвред ритници – отляво и отдясно. Успях единствено да си прикрия лицето с двете ръце ”, добавя Найден.

Във съдбовната нощ на 20 август Георги Георгиев е барман в дребното квартално кафене, който също твърди, че е пострадал. Според него служителите на реда влезнали през оградата на заведението.

„ Това е каубойско нахлуване. Това не са чиновници на реда. Къде го има това чиновник на реда да те бие с дървени бухалки ”, пита Найден. Той твърди, че е почтена жертва и ще търси отмъщение по правосъден път.

„ Не може такова безчинство – да влезеш някъде и да биеш наред, без да питаш кой е отговорен, кой – почтен ”, безапелационен е той.

От полицията в Пазарджик са безапелационни, че в 1 ч. сутринта полицейските екипи се отзовали на сигнал за мощна музика и крясъци край улица „ Пловдивска ”. На място част от пияните мъже не изпълнили полицейските разпоредби. Наложило се да бъдат респектирани. Но нито помощните средства, нито използваната от полицейските чиновници мощ са излизали отвън рамките на закона. 

Предишната вечер чиновник на жандармерията бил ударен в главата при различен сходен сигнал в същия квартал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР