Мъж от Бургас се натъкна на интересен вид риба. Оказа

...
Мъж от Бургас се натъкна на интересен вид риба. Оказа
Коментари Харесай

Необичаен вид риба уловиха край Черноморец

Мъж от Бургас се натъкна на забавен тип риба. Оказа се, че тя е доста рядка за водите на Черно море и за това решил да я подари на Природонаучния музей.

Иван Стоянов влезнал в морето край Черноморец за нормалния си улов на скариди. Но в мрежите му попаднала риба с необикновена багра.

Рибари споделят, че до момента не са хващали подобен тип риба в Черно море и би трябвало хората да получат повече информация за нея.

Необичайната риба провокира съществено любознание на плажа. Всеки искаше да я види от близко и да я допре.

„ Решихме да я предадем на музея, с цел да я препарират и да се радват всички хора, да я виждат. Уникален модел, мисля че е или „ Папагал “ или „ Лапина “. Каква е ще я разберем в музея “, сподели Мая Пепелянкова.

„ Рибата е „ Лапина “, сподели за Българска национална телевизия Светлан Кирилов от Природонаучния музей в Бургас.

" Среща се в целия свят във всички води, океани и морета. В Черно море се среща като е много необичаен тип. Най-едрата „ Лапина “ до 30 см доближава. " Канилабрус тинка " се споделя на латински името й. Досега подобен образец не е попадал в музея и благодарим на Иван, че е откликнал и не е изял рибата, ами я е донесъл в музея, тъй като много малко хора носят животни в музея в този момент животните множеството са в алените книги и по-трудно се добиват като екземпляри за музеите “, добавя още Кирилов.

До няколко дни се чака рибата да бъде препарирана от експерти и ще бъде изложена при другите морски жители в бургаския музей.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР