Мъж и жена изживели дълъг и щастлив живот заедно. Споделяли

...
Мъж и жена изживели дълъг и щастлив живот заедно. Споделяли
Коментари Харесай

Eдна жена никога не се разсърди на мъжа си. Как успя?

Мъж и жена изживели дълъг и благополучен живот дружно. Споделяли си всичките секрети и прекарвания, само че дамата помолила брачна половинка си да не прави в никакъв случай едно нещо – да не поглежда в остарялата кутия от обувки, която стояла на горния рафт на дрешника.

Мъжът в никакъв случай не попитал какво има в кутията. Мислел си, че брачната половинка му държи вътре нещо персонално женско…

Веднъж обаче старицата се разболяла. Когато се почувствала към този момент напълно зле, тя помолила мъжа си да ѝ донесе в болничното заведение онази кутия – било пристигнало времето да разкрие тайната си.

Старецът се прибрал у дома, намерил кутията и я отворил. Вътре имало две плетени кукли и голяма сума пари – 95 хиляди $!

- Но… за какво? Как?! – той не можел да си събере мислите, стъписан от размера на благосъстоянието.



- Преди да се оженим, - споделила старицата на потресения си брачен партньор. – моята баба ми сподели тайната на щастливия брак. Тайната беше в никакъв случай да не диспутирам с мъжа си. Тя ми даде съвет всякога, когато ти се дразня, да седна безмълвно и да оплета една кукла.

Старецът се трогнал – в кутията имало единствено две кукли. За цели 50 години взаимен живот жена му му се била разсърдила единствено два пъти. Той прегърнал брачната половинка си и я целунал.



- Но от кое място се взеха тези пари? – траял обаче да недоумява той.

- А, парите ли? – дала отговор старицата с усмивка. – Това е облагата от продажба на оплетените кукли.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР