Магистралният път София-Ниш, наричан и Коридор-10, затворен при Пирот заради

...
Магистралният път София-Ниш, наричан и Коридор-10, затворен при Пирот заради
Коментари Харесай

Пуснаха движението по магистралата Ниш-Димитровград


Магистралният път София-Ниш, именуван и Коридор-10, затворен при Пирот поради жп злополуката с цистерни амоняк от България преди три денонощия, е бил пуснат през днешния ден след обяд, към 15.00 часа сръбско време (16 българско), оповестиха тамошни медии, представени от БНР.

" Пътят, който затвори Сърбия, към този момент е отворен ", написаха медиите в самия град Пирот.

Образувалите се колони, основно от ТИР-ове, в двете направления са километрични, споделиха водачи. Има и много чакащи леки коли. От неделя десетки кюстендилци, които пътуваха към или от Ниш, са употребявали обиколни направления при Бела паланка и Пирот, пътуването им се е забавило с часове.

Доста кюстендилци се готвят да пътуват до сръбски дестинации, даже и до Белград, за Новогодишните празници. Те одобряват с облекчение отварянето на автомагистралата при Пирот и се надяват да няма нови ограничавания, свързани с повдигането на дерайлиралите цистерни на жп линията.

Това ще стартира, откакто екип от специалисти дойде от Белград на следващия ден, с цел да посъветва по какъв начин тъкмо да работят на мястото на злополуката екипите, сподели журналистът от онлайн портал в Пирот Ненад Паунович.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР