Магдалена Малеева е новият капитан на България за Били Джийн

...
Магдалена Малеева е новият капитан на България за Били Джийн
Коментари Харесай

Рокада в родния тенис: Магдалена Малеева е новият капитан на България за „Били Джийн Кинг къп“

Магдалена Малеева е новият капитан на България за „ Били Джийн Кинг къп “. Най-малката от сестрите Малееви заменя на поста Дора Рангелова, предава 24 часа. Първото предизвикателство за Магдалена Малеева на този пост е присъединяване на България в първа група на Евро-африканската зона на международното отборно по тенис за дами. Турнирът ще се състои в Оейраш (Португалия) от 8 до 13 април.
Освен България ще вземат участие тимовете на Австрия, Дания, Гърция, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция, Турция и домакините от Португалия. В кариерата си Магдалена Малеева доближава до четвърто място в ранглистата на WTA. Участва на олимпийските игри в Барселона, Атланта и Атина.
Като играч за тима на България за „ Фед къп “ (сега „ Били Джийн Кинг къп “) записва общо 41 мача (24 победи и 17 загуби).
Магдалена е европейска шампионка за девойки до 14 година през 1988 година Тя придобива статут на професионална тенисистка през 1989 година Първата си огромна купа печели в Сан Марино през лятото на 1992 година С това сестри Малееви стават първите три сестри, спечелили шампионат от веригата на женската асоциация WTA. Сред огромните ѝ триумфи са безспорно успехите в шампионата в Москва, който тя печели три пъти – през 1994, 1995 и 2002 година Последната си купа от шампионата Магдалена разказва като „ най-хубавата седмица в кариерата си “ като по пътя към трофея тя побеждава Винъс Уилямс, Амели Моресмо и Линдзи Дейвънпорт.
С успеха в Бирмингам през 2003 година Магдалена става една от дребното тенисистки, печелили шампионати на всички съществени настилки. Има общо 60 седмици в топ 10, а през януари 1996 става номер четири в международната класация.
Печели 11 трофеи на сингъл (10 WTA 1 ITF) и шест трофеи на двойки (5 WTA 1 ITF). През юли 2015 година с Рене Стъбс (Авл) са шампионки на „ Уимбълдън “ при ветераните.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР