Магазините в Дания, Германия, Финландия, Швеция, Австралия започнаха да бойкотират

...
Магазините в Дания, Германия, Финландия, Швеция, Австралия започнаха да бойкотират
Коментари Харесай

Европа се отказва от водката в знак на протест срещу Русия

Магазините в Дания, Германия, Финландия, Швеция, Австралия започнаха да бойкотират и смъкват от рафтовете си съветски артикули.

Германската верига супермаркети " Нето норд " (Netto Nord) разгласи, че неотложно ще бойкотира съветските артикули, съобщи ДПА.

Решението на веригата, която има към 340 магазина в Северна и Източна Германия, последва взетата по-рано мярка от компанията майка " Салинг груп " (Salling Group) - най-големият търговец на дребно в Дания.

Говорител на " Нето норд " заяви, че всички артикули, създадени в Русия, се смъкват от рафтовете в символ на митинг против войната в Украйна. Това визира към 15 продукта, в това число сладкарски произведения, подготвени ястия и водка, написа dir.bg.

Компанията има магазини също по този начин в Дания и Полша.

" Ситуацията в Украйна и ужасяващите фрагменти от войната вълнуват всички ни ", сподели Хенрик Винтер Олесен, шеф по връзките на " Салинг груп ". В Полша компанията предлага съществени консумативи за организациите, грижещи се за украинските бежанци, добави той.

Държавните компании, които дават отговор за продажбата на дребно на алкохолни питиета във Финландия и Швеция, оповестиха нощес, че са изтеглили всички съветски питиета от магазините, съобщи Франс прес.

Финландското сдружение " Алко " (Alko) посочи, че съветските питиета са изтеглени и от онлайн продажби. Говорителката Ану Коскинен съобщи, че обстановката в Украйна е шокираща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР