Мадрид смята за неприемливи квалификациите, които официалната информационна агенция на

...
Мадрид смята за неприемливи квалификациите, които официалната информационна агенция на
Коментари Харесай

Напрежение между Испания и Алжир

Мадрид счита за " неприемливи " квалификациите, които формалната осведомителна организация на Алжир е използвала по отношение на външния министър Хосе Мануел Албарес, и упорства за " нормализиране " на дипломатическите връзки сред двете страни " допустимо най-скоро ".
В обява на медията Албарес е наименуван " псевдо посланик " и " подпалвач ". След като африканската страна разгласи, че прекратява външнотърговските връзки с Испания, той отпътува по неотложност в Брюксел да потърси поддръжката на Европейска комисия против опасността от прекъсване на доставките на газ за Иберийския полуостров. Според Урсула фон дер Лайен Русия е повлияла за решението след визитата на Лавров.
Последва реакция от алжирското държавно управление. Оттам обявиха, че не са имали желание да приключват комерсиалните си връзки с Мадрид, а са прекратили единствено Договора за другарство поради поддръжката на кабинета на Педро Санчес за мароканския проект за автономност на Западна Сахара, само че подсигуряват доставките на газ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР