Мадрид. Федерацията на металургичните предприемачи и профсъюзите, представляващи стачкуващите работници

...
Мадрид. Федерацията на металургичните предприемачи и профсъюзите, представляващи стачкуващите работници
Коментари Харесай

El Pais : Профсъюзи и представители на металургичния сектор постигнаха предварително споразумение за прекратяване на 10-дневната стачка

Мадрид. Федерацията на металургичните бизнесмени и профсъюзите, представляващи стачкуващите служащи в провинция Кадис (автономна област Андалусия), съумяха да реализират авансово съглашение за разрешаване на трудовия спор, довел до оповестяването на 10-дневна стачка, оповестява испанският народен всекидневник El Pais .

„ Стачката ще завърши и всички предприятия ще работят както нормално “, цитира изданието думите на ръководителя на бизнес асоциацията Хосе Муньос.

Четвъртата среща на спорещите страни се състоя в Севиля и продължи единадесет часа, акцентират от редакцията. Деблокирането допуска сключване на ново съглашение, в което до 2024 година ще се плануват нараствания на заплатите с 2%, както и механизми за отплата, които ще бъдат включени в таблиците за пресмятане на трудовите хонорари, потвърдиха източници, осведомени със съглашението.

Безсрочната стачка на металурзите стартира преди повече от седмица. Работниците упорстват за по-високи заплати. Стачкуващите постоянно провеждат митинги, издигат барикади и блокират придвижването по пътищата. Действията неведнъж са ескалирали в протести и конфликти с служители на реда. Във вторник, съгласно известия в медиите, чиновниците на реда е трябвало да употребяват гумени патрони и сълзотворен газ, с цел да върнат реда измежду протестиращите.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР