Мачовете от Световното първенство по футбол в Катар продължават по-дълго,

...
Мачовете от Световното първенство по футбол в Катар продължават по-дълго,
Коментари Харесай

Обясниха защо добавеното време на мачовете на Мондиал 2022 е толкова голямо

Мачовете от Световното състезание по футбол в Катар не престават по-дълго, в сравнение с всеки различен шампионат откакто реферите са инструктирани да взимат под внимание доста прецизно всички забавяния на играта.

Продължение от 13 минути и 8 секунди имаше на второто полувреме на срещата сред Англия и Иран (6:2). Първото полувреме имаше още по-дълго добавено време – 14 минути и 8 секунди, само че в огромна степен това се дължеше на травмата на главата на вратаря на Иран - Алиреза Бейранванд, който на два пъти получи лекарска помощ преди да бъде сменен. Вторите полувремена на мачовете сред Съединени американски щати и Уелс, и Нидерландия против Сенегал също имаха по над 10 минути добавено време, което нормално е необичайност във футбола.

Председателят на Съдийската комисия на Международната федерация по футбол (ФИФА) Пиерлуиджи Колина разгласи през предходната седмица, че управлението на международния футбол е желало да се увери, че ще има допустимо най-вече игрово време и съдии са получи указания да мерят усърдно интервалите, в които играта е спряна. Колина добави, че този ход не е „ нищо ново “ и обстановката е била сходна на Мондиал 2018 в Русия, където са се добавяли по 6,7 или 8 спомагателни минути след постоянните 90.

" Представете си мач с три маркирани гола. Празнуването нормално продължава към 1-1,5 минути, тъй че следователно се губят 5-6 игрови минути. Това, което желаеме да създадем, е тъкмо да изчислим добавеното време в края на всяко полувреме “, сподели още Колина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР