Мачът между Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024

...
Мачът между Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024
Коментари Харесай

УЕФА реши да няма доиграване на мача Белгия - Швеция

Мачът сред Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024 няма да бъде доигран и резултатът на почивката - 1:1 - ще бъде признат за краен. Двубоят в Брюксел бе преустановен след първото полувреме, откакто двама последователи на Швеция бяха убити при терористичен атентат наоколо до стадион " Крал Бадуин ".

Крайният резултат от срещата няма значение за класирането, защото Белгия към този момент си обезпечи класиране за европейското състезание идващото лято, до момента в който Швеция няма късмет да финишира на една от първите две позиции, където и Австрия е недостижима. 

Поради това УЕФА почита желанието на двете футболни федерации мачът да не бъде доиграван, с оглед и на натоварения футболен календар. " В този случай спортът остава на назад във времето, нашите мисли са с жертвите и техните близки ", разясниха от Белгийската футболна федерация.

В същото време от УЕФА оповестиха, че на територията на Израел няма да се играят мачове от европейските клубни шампионати до второ разпореждане. Причината е военният спор сред Израел и Хамас.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР