Лютви Местан беше отстранен от заседанието на съда в Кърджали,

...
Лютви Местан беше отстранен от заседанието на съда в Кърджали,
Коментари Харесай

Скандал! Изгониха Местан от съда

Лютви Местан беше отхвърлен от съвещанието на съда в Кърджали, който гледа делото за злополуката през 2019 година с негово присъединяване, при която почина бебе на 6 месеца.

Причината е държанието на Местан, който упрекна правосъдния състав и движимостите лица в користолюбие. Адвокатите на някогашния ръководител на Движение за права и свободи пък желаеха отказ на съда. Това бе второто му премахване от залата, поради нарушение на реда след отправени от ръководителя на тричленния състав Георги Милушев неколкократни предизвестия. След малко съвещаване, съдийският състава не си направи самоотвод и дефинира настояванията на двамата бранители като неоснователни, голословни и в несъгласие със закона, заяви dariknews.bg.

Заседанието по делото, продължаващо повече от 4 часа, бе обновено, като в залата още веднъж бе поканен Лютви Местан. Той е един от двамата обвинени за случая от 14 април 2019 година край момчилградското село Загорско. Другият, който също участва на съвещанието, е бащата на умрялото бебе - Юсеин Ахмед, управлявал фамилния автомобил при настъпилата злополука. Частните обвинители, в лицето на потърпевшото семейство бяха представлявани от правосъдни бранители. От призованите трима очевидци се явиха двама - притежателят на управлявания от Лютви Местан автомобил и единият от двамата лекари от Пловдив, озовали се инцидентно на местопроизшествието.В правосъдна зала още веднъж не се яви доктор Петър Панайотов, оказал първа помощ на умрялото кърмаче. Като претекст да не участва той е показал, че се тормози да напуща града, в който живее в изискванията на пандемията от COVID-19, стана ясно по време на съвещанието.С оглед значимостта на очевидеца, съдът реши, че той още веднъж ще бъде привикан по надлежния ред, след което ще бъдат търсени и други разновидности за реализиране на показанията му, единият от които видеоконферентна връзка.В хода на съвещанието бяха изслушани и движимостите лица, създали петорната авто-техническа експертиза. Те дадоха отговор на десетки адвокатски въпроси на обвиняване и отбрана. Във времето в което Лютви Местан бе отхвърлен от правосъдна зала, той разяснява пред публицисти, че ще си потърси правата в допълнение. " Това дело няма да свърши в тази пленарна зала. Аз ще заведа каузи и против прокурори, за закононарушения против правораздаването. Ще заведа каузи против очевидци, които разпитахме, които искрено лъжествидетелстваха ", сподели още Местан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР