Лютият пипер безспорно е сред любимите подправки на много български

...
Лютият пипер безспорно е сред любимите подправки на много български
Коментари Харесай

Как да спасим ястието, ако сме прекалили с лютия пипер

Лютият пипер несъмнено е измежду обичаните подправки на доста български фамилии. Понякога обаче, без да желаеме, подлютяваме храната до толкоз, че тя към този момент не е годна за консумация. Обикновено в подобен миг домакините са способни да изхвърлят наличието в тенджерата и да поръчат вечеря по телефона.
Ние сме тук и в този момент, с цел да спасим вашата храна, като споделим няколко дребни трика, които ще оказват помощ да балансирате лютивия усет и да сервирате неповторимо вкусна вечеря на трапезата си.
Ето какво можете да извършите:
1. Не спирайте да пробвате
Много е значимо, до момента в който човек готви, да пробва непрекъснато. След всяка добавена щипка фалшификация, опитвайте по напълно малко от соса на вашето ястия. По този метод избягвате да го пресолите или да го подлютите.
Помнете обаче, че му би трябвало време, до момента в който новият усет не проникне в продуктите, които се готвят. Ако сте добавили щипка чили, не бързайте незабавно да пробвате. Изчакайте няколко минути и едвам по-късно дегустирайте. При нужда прибавете още малко количество от подправката, само че преди този момент се уверете, че не е прекомерно пикантна.
 Тайна на положителното здраве - лютото! Тайна на положителното здраве - лютото!
Всеки, който в миналото е опитвал в действителност люто чили, знае, че има  чувството за огън в устата си. Чили чушките се оферират в различ...
2. Разредете с бульон
Ако ли обаче към този момент сте създали грешката да добавите прекалено много от подправката, то не се заблуждавайте, че повече лой или захар ще убият лютивия усет. Единственият метод да спасите ястието е като го разредите.

Може да добавите още бульон, доматен сос, фиде, ориз, според от това какво тъкмо приготвяте на котлона.
3. Премахнете горния пласт от месото
 Какво се случва с тялото ни, когато консумираме люта храна Какво се случва с тялото ни, когато консумираме люта храна
Някои храни са толкоз люти, че готвачите би трябвало да носят маска, с цел да защитят очите си. Консумирането на люта храна оказва неоспоримо...
В случай, че готвите месо, ние ви предлагаме да извадите едно по едно частите и да премахнете горния им пласт. Това ще помогне да намалите до някаква степен усета от подправката. Може също да изплакнете месото, само че имайте поради, че по този метод ще измененията доста усета на ястието си.

4. Добавете млечни или сладки артикули
Това също е авариен вид, към който доста домакини прибягват. Добре е обаче да бъдете доста деликатни и да пробвате, до момента в който ги добавяте. Вкусът би трябвало да бъде премерено уравновесен, тъй че най-после храната да е годна за похапване.
Бъдете доста деликатни и опитвайте непрекъснато. Това ще помогне в никакъв случай да не подлютявате храната!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР