Лютите чушки съдържат капсаицин. Капсаицинът добавя вкус и пикантност към

...
Лютите чушки съдържат капсаицин. Капсаицинът добавя вкус и пикантност към
Коментари Харесай

Как да се охладим след консумация на люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин. Капсаицинът прибавя усет и пикантност към храната, само че също по този начин може да аргументи рисково чувство за парене на ръцете и другите елементи на тялото или в устата. За благополучие има битови съставки, които ще охладят изгарянето.

Охлаждане на устата от лютото - вземи някаква студена млечна напитка. Вместо вода, пийте мляко! Мазнините и маслото в млечните артикули ще понижат изгарянето посредством разтваряне на капсаицин.

Вземете чаша пълномаслено мляко и изпийте всичко. Уверете се, че първо сте си изплакнали устата. Друга алтернатива може да бъде пълномаслена заквасена сметана или кисело мляко. Усещането за изгаряне на пикантен червен пипер идва от капсаициноидите, които са семейство от молекули.

Сладоледът също може да помогне. Всичко с млечни артикули в него може да помогне за облекчение на чувството за парене, което изпитвате. Кокосовото мляко работи доста добре, с цел да понижи изгарянето и да модулира равнището на топлота на пикантната рецепта.

Избягвайте да пиете вода, с цел да охладите устата си. Вярвайте или не, само че топлината няма да изчезне, в случай че пиете вода. В реалност той в действителност ще популяризира капсаицина към устата ви и ще направи горящото чувство по-силно.

В содата се съдържа огромен % вода, което я прави също непостижима да се оправи с казуса. Пиенето на кафе не се предлага - поради топлината в кафето.

Усещането за парене в устата ви от пикантен червен пипер евентуално няма да трае толкоз дълго, колкото на ръцете ви. Това се дължи, когато капсаицинът се свързва с рецепторите на болката в устата заради химическа реакция. Нервните кафези се задействат, когато температурата в устата ви доближи над 42 градуса по Целзий, когато капсаицина подтиква невроните да реагират.

Бирата също няма да работи, тъй като е значително вода, само че някои по-твърди алкохоли ще отстранен възприятието за парене от устата ви.

Пийнете няколко глътки водка. В допълнение към намаляването на чувството за парене евентуално ще ви накара да се почувствате сносно, стига да не пиете прекалено много!

Алкохолът ще охлади възприятието за парене, което получавате от докосването на пикантен червен пипер. Много разнообразни типове спиртни питиета ще работят.

Винаги внимавайте, когато пиете. Не пийте прекалено много, не пийте, в случай че сте малолетни и не пийте в случай че шофирайте.

Използвайте масла, с цел да охладите изгарянето. Поглъщането на маслиново масло или растително масло ще помогне да се охлади изгарянето в устата ви посредством покриване на езика.

Тези масла или фъстъчено масло са с високо наличие на мазнини и масло, тъй че те вършат добър избор за естествени средства за отбрана. Мазнините и маслото в разграждат топлината в пикантен червен пипер, облекчавайки чувството за парене, което чувствате.

Яжте храни, богати на скорбяла, в случай че устата ви изгаря от усвояване на пикантен червен пипер. Те би трябвало да ви дадат малко облекчение. Все отново оризът и хлябът няма да бъдат толкоз ефикасни при разтварянето на капсаицина както потреблението на мазнини, масла или алкохол.

Яденето на една супена лъжица захар също може да смае възприятието на парене. Смесете една супена лъжица захар в 1 чаена чаша вода си направете гаргара. Друга опция е да поставите на езика си чаена лъжичка мед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР