Лютите чушки могат да се срещнат на почти всяка българска

...
Лютите чушки могат да се срещнат на почти всяка българска
Коментари Харесай

Ползи и рискове от консумацията на люто

Лютите чушки могат да се срещнат на съвсем всяка българска софра, само че са необятно публикувани и в други елементи на света, като няма по какъв начин да не се спомене и Мексико.

Там, наред с царевицата, чили чушките се подреждат измежду най-използваните артикули за приготвянето на разнообразни ястия.

Могат да бъдат употребявани пресни, мариновани, сушени, стрити, пушени и да служат като независимо ядене, да бъдат напълени или просто да са фалшификация към дадена манджа.

Те са неизменима част от по този начин известната текс-мекс храна и едва ли има мексиканец, който да не е привикнал с тяхната лютивина.

Независимо дали приказваме за мексиканските чили чушки или за нашенските балкански люти чушки, поражда въпро дали потреблението им е нездравословна или потребна.

По този въпрос може всеки самичък да разсъждава за себе си според от това какъв брой люто употребява, само че ето какво е значимо да се знае за лютите чушки като цяло:

Ползи:

1. Лютите чушки съдържат доста витамин С, като наличието на този жизненоважен витамин в тях е много по-високо от това в лимоните.

 люти чушки

2. Лютите чушки, наред с чесъна и меда, се явяват естествен антибиотик и се борят дейно с профилактичното лекуване на редица заболявания.

3. Заради високото наличие на витамин С и на други скъпи хранителни субстанции лютите чушки се явяват и естествен имуностимулатор.

4. Тъй като е потвърдено, че лютото усилва апетита, потреблението на люто е изключително потребна за хората, страдащи от липса на вкус.

5. Когато сте прекалили с лютото, най-хубавият метод да премахнете лютивото чувство в устата си е да консумирате мляко или млечни артикули, които са също витално значими за човешкия организъм.

6. Според последните изследвания потреблението на люто покачва равнищата на тестостерон.

Рискове:

1. Много хора, които употребяват люто в по-големи количества, се пробват да отстранен чувството му като ядат самун. Така на една или две люти чушки могат да бъдат изядени повече от две филии самун, което крие опасности от затлъстяване.

2. Голяма част от популацията страда от проблеми със стомаха, като язви и гастрити и при тези хора потреблението на люто и пикантно е противопоказна.

3. Все по-често на пазара излизат кетчупи, сосове къри или Уорчестър, в които са добавени доста лютиви съставки, които са потвърдено нездравословни за по-малките деца.

Пък в случай че обичате люто вижте по какъв начин да си извършите домашни люти чушки или пукани чушлета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР