Люис Хамилтън може да премине във Ферари през 2021 г.

...
Люис Хамилтън може да премине във Ферари през 2021 г.
Коментари Харесай

Хамилтън може да завърши кариерата си във "Ферари"

Люис Хамилтън може да премине във " Ферари " през 2021 година и да приключи кариерата си във Формула 1 като водач на " скудерията ". Според няколко английски медии международният първенец към момента не е сигурен, че ще остане в " Мерцедес " и след края на сегашния си контракт, който изтича през 2020 година В последните дни се появиха клюки, че 34-годишният Хамилтън договаря с " Ферари " и даже се е срещал два пъти с президента на компанията Джон Елкан. След последното съревнование - в неделя в Абу Даби, Хамилтън нито удостовери, нито отхвърли тези клюки. 

" Харесва ми къде съм и сигурно няма да е бързо решение да отида някъде другаде. Но е мъдро и умно да седна и да помисля какво желая за последната фаза в кариерата си ", съобщи той. А запитан за срещите си с Елкан, отговори: " Това, което върша зад затворени порти и с кого се срещам, постоянно ще си остане персонално. "

Хамилтън завоюва 5 трофеи за 6 години, откогато мина в " Мерцедес " и съобщи, че не е мислил да напусне отбора, така като иска да продължи да печели. Той въпреки всичко добави, че не знае какво ще се случи в бъдеще.

Спортният шеф на " Мерцедес " Тото Волф счита, че има огромен късмет Хамилтън да подпише нов контракт следващата година, само че има и 25% късмет да напусне: " Бих споделил, че шансът да подпише с нас е 75%. Казвам го, тъй като рационално и за двете страни е да продължим връзката. Но има и 25% късмет ние да нямаме надзор. Ще забележим по какъв начин ще се развият идващите месеци. "

Волф призна, че с Хамилтън са обсъждали вероятността той да отиде във " Ферари ": " Говорили сме доста намерено за " Ферари " и какво съставлява тази марка. Но за мен, до момента в който произвеждаме бърза кола и мощен мотор, постоянно ще имаме опция да решаваме кой ще кара колата ни. Няма подозрение, че Люис е приоритет за нас, само че най-важното е да имаме добра кола. "

Междувременно водачът на " Ферари " Себастиан Фетел призна, че е позволил доста неточности през този сезон: " Можех да свърша по-добра работа. Направих неточности, които не трябваше да върша. Нещата опират до елементи и леки настройки. " Фетел се пошегува, че Хамилтън на процедура към този момент е водач на  " Ферари ", тъй като има много персонални коли от тази марка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР