Люис Хамилтън извоюва седмата си победа от началото на сезона

...
Люис Хамилтън извоюва седмата си победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Хамилтън дръпна в класирането след ценна победа в Сингапур

Люис Хамилтън извоюва седмата си победа от началото на сезона във Формула 1, откакто победи в Гран При на Сингапур. С този триумф водачът на Мерцедес към този момент има преднина от 28 точки пред Себастиан Фетел в генералното класиране. 

Състезанието на " Марина Бей " се разви по допустимо най-благоприятния метод за британеца. На старта Верстапен се забави и Райконен потегли да го изпреварва. Пилотът на Ред Бул остана сред двата автомобила на Скудерията, а в устрема на Кими да затвори холандеца, двамата се удариха, като и Фетел промени посоката си в устрема да остане пред Макс. 

Последва допиране и до водача Фетел, след което още един удар сред Райконен и Верстапен, които треснаха и стартиралият чудесно Фернандо Алонсо. Малко по-късно Фетел се завъртя и удари в стената, разбивайки носа на колата си. В последна сметка участниците в случая отпаднаха.

Всичко това изведе Люис Хамилтън преди всичко пред Даниел Рикардо. До края водачът на Мерцедес нямаше компликации да задържи лидерската си позиция и да си обезпечи 60-ия си успех в кариерата.

Втората позиция беше заета от Даниел Рикардо с Ред Бул, следван от съотборника на Хамилтън - Валтери Ботас.

Топ 10 беше допълнен от Карлос Сайнц, Серхио Перес, Джолиън Палмър, който взе първи точки, Щофел Вандорн, Ланс Строл, Ромен Грожан и Естебан Окон. Единствено Маса и Верлайн не взеха точки от приключилите.

  Резултати, стратегия и класиране във Формула 1
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР