Людмила Симеонова, която беше издигната от инициативен комитет и подкрепена

...
Людмила Симеонова, която беше издигната от инициативен комитет и подкрепена
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС с по две победи на частичните местни избори

Людмила Симеонова, която беше издигната от предприемчив комитет и подкрепена от ГЕРБ, е новият кмет на пернишкото село Богданов дол , съобщи БНР. За нея са дали своят вот 138 от гласоподавателите, а за претендента на " Българска социалистическа партия за България " Илиян Иванов - 83-ма. Избирателната интензивност бе съвсем 63%.

До частичния избор в Богданов дол се стигна откакто през юли т.г. тогавашният кмет Анета Арсова подаде оставка по персонални аргументи.

Единственият претендент на частичните локални избори в кметство Илинденци, община Струмяни , Мария Паскова, към този момент е новият кмет на обитаемото място. Тя бе издигната от политическа партия " Обединени земеделци ".

Кандидатът на ГЕРБ Пеньо Стоянов завоюва днешния непълен избор за кмет на село Свирково , оповестиха от Общинската изборна комисия в Симеоновград.

Стоянов бе единствен претендент за поста, като единствено петима от гласувалите 155 души са маркирали полето " не поддържам никого ".

" Българска социалистическа партия за България " се записва за присъединяване във вота, само че не излъчи кандидат.

Сегашните избори в Свирково се постановиха поради кончината на предходния кмет Иванка Делчева, която също бе от ГЕРБ.

Единственият претендент в днешните частични избори за кмет на кирковското кметство Фотиново Севджан Хасан от Движение за права и свободи получи поддръжката на 327 гласоподаватели от гласувалите 331 души

Муалля Пашова от Движение за права и свободи е новият кмет на русенското село Юделник . Тя бе единствен претендент за поста, а до изборите се стигна откакто през месец май тази година умря кметицата на селото Мелекбер Ризова, също от Движение за права и свободи.

А кмет на кметство Фотиново бе назначен, поради кончината на Сунай Сали през юли и предварителното преустановяване на пълномощията му.

И село Дълбоки има нов кмет - това е Марина Станчева, издигната от партия " Земеделски национален съюз ". Другият претендент за поста - Марко Терзиев, бе повдигнат от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР