Любовта е рядкост. Да срещнеш човек в центъра му означава

...
Любовта е рядкост. Да срещнеш човек в центъра му означава
Коментари Харесай

Ошо: Да се срещнете с човек в самия му център, означава да преживеете революция!

Любовта е необичайност. Да срещнеш човек в центъра му значи самичък да преживееш гражданска война, тъй като в случай че искаш да срещнеш човек в неговия център, би трябвало да му позволиш да стигне до твоя център. Трябва да станеш изцяло уязвим за него, открит. Това е рисковано.

Да разрешите на някой да доближи до вашия център е доста рисковано, рисково, тъй като в никакъв случай не знаете какво може да направи този човек с вас. И когато всичките ви секрети са му известни, когато всички тайници са отворени и изцяло сте се оголили, вие нямате визия какво може да направи този човек с вас. Това е ужасно. Затова ние в никакъв случай не се откриваме.

Всъщност, това е доста огромен проблем – откритостта в любовта. След страданието е доста мъчно още веднъж да отворите сърцето си. Разочарования оставяте белези върху него. Колко елементарно е да отвориш сърцето си, когато обичаш!

Растат криле, вие сте цялостни с очаквания за деликатност, добрина, грижа, внимание, знаете щастието, което ви дава любовта и очаквате с неспокойствие плодовете ѝ! Но се случва това, което се случва и вашите очаквания не се оправдават.

Вие сте разочаровани, вие сте огорчени. Болката, породена от страданието от любовта, това е затваряне на сърцето. То се отваря с огромна наслада, в еуфория, само че се затваря с принуда и болежка. След това, с течение на времето си спомняте тази болежка, тя е заседнала някъде надълбоко.

Когато сме млади, самоуверено се втурваме в любовта, толкоз мощно е желанието да обичаме, че никакви страхове не могат да ни попречат. Но след това, по-късно, те се натрупват и ни запълват дотам, че към този момент няма място за свободата да вземем решение да обичаме.

Ние обичаме, тъй като желаеме да обичаме. Това предпочитание и опция са заложени  в нас от Създателя. Но страховете, които сме натрупали в живота, ни пречат да бъдем щастливи.

Ошо

Още по тематиката:

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР