Любовните срещи днес стават все по-трудни, защото все повече съвременният

...
Любовните срещи днес стават все по-трудни, защото все повече съвременният
Коментари Харесай

Не е страшно да си сама, страшно е да си в токсична връзка

Любовните срещи през днешния ден стават все по-трудни, тъй като от ден на ден актуалният човек се опасява от неприятни връзки. Нека си признаем – нещата са доста по-различни от преди 50 години, когато хората са взимали доста по-спонтанни решения за обвързване, даже за брак, само че връзките са били по-трайни. Вероятно не са били по-осъзнати, само че сигурно връзките са оцелявали във времето с цената на доста взаимни отстъпки и премълчани усеща. 

Ценностите през последното столетие се трансформираха фрапантно и технологиите също повлияха на обществените процеси, в това число и на връзките, не безусловно към по-добро. Днес доблестта и предаността се приписват на времената на рицарите, а актуалните дами нямат нищо срещу, тъй като се усещат по-освободени от всеки път. Това оставя мъжете комплицирани, а дамите, които към момента си падат по романтиката, се усещат като че ли изпускат нещо значимо.

Истината е, че всеки се опасява от неприятния опит и по всякакъв начин го заобикаля. Страхът да не останеш самичък обаче постоянно води до връзки с несъответствуващи сътрудници и още по-лошо – до нездравословни връзки, които през днешния ден назоваваме токсични.  Това води до доста проблеми в връзките.

Какво държи човек в неприятна връзка?

Много хора остават в токсични връзки по разнообразни аргументи. Смятат, че е по-лошо да си самичък и се оправят с нещастието и даже понасят тормоз. Ето три аргументи хората да поддържат неприятни връзки:

1. Мислите, че няма по-добър сътрудник за вас

Да намерите човек, с който да си пасвате, е като да търсиш игла в купа сено. И това постоянно оставя хората с възприятието, че просто нямат положителни изгледи да намерят подобаващия. Но в действителност не е ужасно да се откажете от живот в партньорство. По-лошото е да се откажете от личното си благополучие.

Може да почувствате, че е невероятно да намерите различен или по-добър сътрудник. Може да наподобява като липса на всякаква вероятност или прекалено много работа да се разделите с сегашния си неприятен сътрудник. А евентуално ви плаши и мисълта да преминете през нов процеса на запознанства и срещи с несигурността и неяснотата? Или даже скука?

В подобен случай е по-добре да измененията метода на мислене, в случай че желаете в миналото да бъдете щастливи. Не е елементарно. Но преди всичко е мисълта, която ще ви накара да повярвате, че заслужавате по-добър сътрудник. Коучът по връзки Джордан Грей предлага преди всичко човек да работи върху себе си и изясняването на своите лични потребности.

От какво се нуждая?

От сигурност? От поддръжка? От повече независимост?

От схващане? От време за съвместни действия?

От финансова непоклатимост? Или обратното  - от повече самостоятелност във връзката?

Или пък от партньорство във всички посоки – финансово, битово, обществено и уговорките с децата?  

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР