Отмъщение заради участие в банда за отвличане или разчистване на

...
Отмъщение заради участие в банда за отвличане или разчистване на
Коментари Харесай

ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ПРЕХОДА: Ликвидираха в леглото похитител от бандата на Тимур!

Отмъщение поради присъединяване в тайфа за похищение или почистване на други сметки са повода за разстрела на един от нейните членове – Дончо Славов, остава неразбираемо към този момент 15 години, написа " Телеграф ".

Неразкритата екзекуция е едно от десетките „ студени досиета “. Особеното в тази ситуация е, че е погубен наказан за отвличане, даже и това да не е била съответната причина за похищението против него. Дончо Славов е един от така наречен Банда на Тимур, която на 7 януари 2006 година отвлича пред дома му 25-годишния Иван Иванов – наследник на предприемача от Добрич Йордан Иванов – Поничката.

Престъплението

16 юни 2009 година Рано сутринта брачната половинка на Славов излиза да разноски няколкомесечното им бебе, до момента в който към момента е студ. Когато се прибира, намира мъжа си погубен. Сигналът в полицията е подаден от нея в 8,40 ч. Славов е с прострелни рани в главата в таванския им апартамент в бл. 18 в жк „ Добротица “ в Добрич. Той е убит с 2 патрона, до момента в който лежи в леглото.

Работи се по всички вероятни версии за убийството на 34-годишния Дончо Славов, споделя окръжният прокурор Милчо Каменски. Образувано е досъдебно произвеждане.

Версиите за закононарушението са, че устата на Славов е затворена вечно, защото е считал да договаря с обвиняването и да издаде други забъркани в отвличането. Майка му Марийка и втората му жена Яница са подведени под отговорност поради лъжесвидетелстване. Двете дами умишлено излъгали, че на 7 януари 2006 година - деня на отвличането на Иван Иванов, Дончо Славов и Тимур Куртсеид са били в дома на Марийка. Така тя желала да им обезпечи оправдание.

Присъда

На 23 февруари 2009 година посоченият за главатар на незаконната група – 34-годишният Тимур Куртсеид, е наказан от Окръжния съд в Добрич на 6 година и 11 месеца затвор. Дончо Славов получава 6 година и 5 месеца, а 38-годишният Петър Петров – 4 година и 6 месеца зад решетките. Славов е с наложена мярка за неотклонение „ подписка “. Тримата са приети за отговорни, че са поискали от предприемача Йордан Иванов 550 000 евро, заплашвайки, че синът му Иван ще бъде погубен. След отвличането на младия мъж той е държан в къщи в добричките села Сливница и Божурово, а на 21 януари 2006 година Тимур го води и по негови думи го предава на непознати хора.

Кладенец

Издирването на Иван Иванов продължава 5 година до 8 юли 2010 година, когато служители на реда намират човешки череп и кости в зарязан бунар сред генералтошевските села Сираково и Великово. През януари 2011 година от ОДМВР в Добрич оповестяват, че ДНК разбор, изработен в Националния институт по криминалистика и криминология, изрично потвърждава, че откритите остатъци са на Иван Иванов. С прокурорско разпореждане те са предадени на околните на момчето.

Делото за търсене на безследно липсващ е прекъснато и е формирано ново - за определяне на причинителя на убийството на Иванов. Според следствието има обвинен за убийството му, само че той е в неопределеност.

Установено е, че младият мъж е похитен на имения си ден на 7 януари 2006 година, до момента в който излиза от колата си и се готви да влезе в дома си. С него е и приятелката му Петя. От паркиран наоколо автомобил изскачат няколко маскирани мъже, нахлузват на главата на Иван торба, вкарват го в колата и изчезват. На улицата остават единствено очилата му.

Бизнес

По това време неговият татко Йордан Иванов е един от крупните предприемачи в Добрич и има месопреработвателни заводи и тържища в града. Той е прочут и като Йордан Поничката поради търговията му с понички, с която е почнал бизнес възхода си преди години. Занимава се и със сериозна строителна активност по Северното Черноморие. Като претекстове за отвличането на сина му са спрягани няколко версии - от месарския бизнес на бащата до намесата на сина в непознати бизнес ползи.

След похищението на сина бащата получава SMS с искане за 550 000 евро откуп. Подготвя парите, само че до предаването им не се стига. Разследването открива, че похищението е осъществено от така наречен Банда на Тимур. През 2007 година са хванати и изправени пред съда Тимур Куртсеид, Дончо Славов и Петър Петров. Те са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група, отвлякла Иван Иванов. Делото се гледа при закрити порти, защото при следствието са употребявани двама очевидци с загадка идентичност и специфични разследващи средства.

На 25 август 2009 година присъдите на Тимур Куртсеид и Петър Петров влизат в действие. Те са за отвличането на младия мъж, само че не и за убийството му.

Обвинение

За ликвидирането на Иван Иванов прокуратурата повдига задочно обвиняване на Христо Христов, който е в неопределеност и досъдебното произвеждане е спряно. От назначената по делото съдебномедицинска експертиза е открито, че гибелта на Иванов е настъпила в резултат на черепно-мозъчна контузия. Похищението е усърдно планувано. То е предшествано от подготовката на къща в с. Божурово, в която младият мъж е отведен. По-късно ДНК експертиза потвърждава, че точно в този дом е бил държан заложникът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР