Любовната сцена във филма Ромео и Жулиета“ (1968) на режисьора

...
Любовната сцена във филма Ромео и Жулиета“ (1968) на режисьора
Коментари Харесай

Синът на Дзефирели защити баща си от голите Ромео и Жулиета

Любовната сцена във кино лентата „ Ромео и Жулиета “ (1968) на режисьора Франко Дзефирели е „ толкоз надалеч от порнографията, колкото не можете да си визиите. Самият Дзефирели беше упрекван в реакционерство точно тъй като неведнъж се беше обявявал против порнографията “, твърди осиновеният наследник на режисьора – Пипо Дзефирели, по мотив на абсурда с голите артисти Оливия Хъси и Ленард Уайтинг – малолетни по вемето на фотосите.

Според него фрагментите на гола плът в лентата въплъщават хубостта, привличането, щедростта на взаимното отдаване и не показват никакво нездраво възприятие. „ Смятам също по този начин, че двамата продуценти на кино лентата – Джон Брабърн и Антъни Хевклок-Алън, са имали разрешението на родителите на младите артисти, преди въпросната сцена да бъде снимана “, заявава Дзефирели-младши, който е и президент на фондацията на Франко Дзефирели „ Онлус “, представен от авторитетния ежедневник La Repubblica.

Актьорите Оливия Хъси и Ленард Уайтинг, тогава на 15 и 16 години, а в този момент надлежно на 71 и 72, заведоха преди дни дело против Paramount Pictures във Върховния съд на окръг Лос Анджелис за предполагаема сексуална корист, полов тормоз и машинация. Двете звезди от " Ромео и Жулиета " упорстват за над 500 милиона $ обезщетение поради голата сцена във кино лентата. Вероятно и те, като много техни сътрудници, побързаха да заловен последния трен преди приключването на действието на краткотрайно върнат в приложимост закон в Лос Анджелис, свалящ отминалостта за полови закононарушения по отношение на деца. Той бе в действие до 1 януари 2023 година

Пипо Дзефирели разяснява още: „ Смущаващо е да се чуе, че през днешния ден, 55 години след фотосите, двама възрастни артисти, които дължат своята популярност главно на този филм, са се събудили, с цел да заявят, че са претърпели малтретиране, предизвикало им години на терзания и прочувствен дискомфорт “. Синът на огромния режисьор споделя усещанията си, че през всичките тези десетилетия Хъси и Уайтинг са поддържали връзки на дълбока признателност и другарство към Дзефирели-старши, като са дали стотици изявленията за своя „ доста благополучен опит, увенчан със международен триумф “. По-късно, припомня Пипо Дзефирели, Оливия Хъси работи още веднъж с татко му, възхитително интерпретирайки ролята на Мария в „ Исус от Назарет “. Ленард Уайтинг пък даже идва във Флоренция за погребението на маестрото през 2019-а и споделя мемоари за него по време на мемориалната гала-вечер в памет на именития режисьор през февруари 2020-а в Лондон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР