Любов и смърт- смразяващата криминална драма, базирана на реални събития

...
Любов и смърт- смразяващата криминална драма, базирана на реални събития
Коментари Харесай

„Любов и смърт” - смразяващата криминална драма по действителен случай

„ Любов и гибел ”- смразяващата престъпна драма, основана на действителни събития и престъпен случай от 80-те години в Америка, с Елизабет Олсън в главната роля, към този момент е на екран по HBO Max. Първите три епизода може да гледате в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery. Сценарият е дело на Дейвид Е. Кели („ Големите дребни неистини ” и „ Отмяната ” на HBO), режисьор е Лесли Глинка („ Вътрешна сигурност ”, „ Истинска кръв ”, „ Западното крило ”, „ Спешно поделение ”).

В рамките на седем епизода сериалът ще прикове вниманието ви върху  същинската история на домакинята от Уайли, Тексас, Кенди Монтгомъри, която е упрекната в бруталното ликвидиране с секира на приятелката си Бети Гор.



" Може би най-страшното нещо е, че чудовищата могат да се крият във всички нас, даже в хората, които обичаме и на които се доверяваме ", споделя на премиерната прожекция продуцентът и сценарист на лимитираната поредност, а въздействието върху сценаристката при първото публично гледане е по този начин мощно, че тя даже се разплаква след финалната сцена.

" Плакала ли съм в миналото до момента на снимачната площадка? Никога ", споделя Глинка. " Това евентуално беше едно от най-разстройващите неща, които в миналото съм снимала, тъй като беше същинско, тъй като беше от близко и персонално ".

На 13 юни 1980 година Кенди Монтгомъри, стопанка и майка от предградие на Северен Тексас, оставя двете си деца и тяхно приятелче в църквата, взема ги за уроци по плуване и по-късно ги води да гледат " Империята отвръща на удара ".

Важната част от историята, е че примерната стопанка е има афера с Алън Гор, брачен партньор на нейната другарка и майка на приятелчето на децата ѝ Бети,която по-късно на същия ден е открита мъртва с  41 рани от секира.

Това ликвидиране и окончателното оправдаване на Монтгомъри (тя твърди, че е било самоотбрана, а журито го приема за вярно) въодушевяват сериала, повече от 40 години след случилото се.

За достоверността на обстоятелствата в „ Любов и гибел ” екипът на сериала разчита на книгата на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс „ Доказателство за любовта: Истинска история за пристрастеност и гибел в предградията “, която включва изявленията със фамилиите Монтгомъри и Гор, както и изявления в  Texas Monthly, описващи случая. Робърт Удашен, един от правосъдните юристи на Монтгомъри, също е съветник на плана.

Първите три епизода на „ Любов и гибел ” са налични в HBO Max. Всеки идващ четвъртък, до финала на 25 май, в стрийминг платформата ще излиза по един епизод.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР