Любопитно Миналото и бъдещето на най-великия филмов шпионин Преди 30

...
Любопитно Миналото и бъдещето на най-великия филмов шпионин Преди 30
Коментари Харесай

Миналото и бъдещето на най-великия филмов шпионин

Любопитно Миналото и бъдещето на най-великия кино разузнавач Преди 30 години по киносалоните излиза филмът, който дълго време се счита за финален от поредицата за Джеймс Бонд, споделя редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 16 юли 2019, 10:12 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Миналото и бъдещето на най-великия кино разузнавач
Миналото и бъдещето на най-великия кино разузнавач
 Следващият Джеймс Бонд – чернокожа жена
Следващият Джеймс Бонд – чернокожа жена
 Лятната отмора на най-младата милиардерка в света
Лятната отмора на най-младата милиардерка в света
 Секссимволът на 80-те - Дебра Уингър през годините
Секссимволът на 80-те - Дебра Уингър през годините
 Днес да честитим празника на всички, които носят имената...
Днес да честитим празника на всички, които носят имената...
 Историята на жилището, който се вижда в
Историята на жилището, който се вижда в " Чернобил "
 БГ звезди се включиха в акция за „ избавяне “ на летния сезон на Черноморието
БГ звезди се включиха в акция за „ избавяне “ на летния сезон на Черноморието
 Отровното езеро, по което руснаците полудяха (СНИМКИ)
Отровното езеро, по което руснаците полудяха (СНИМКИ)

ятото е филмовият сезон на блокбъстърите, касовите поредици и всеобщото развлечение, а няма по-дълголетна касова поредност, която е развличала повече генерации фенове, от тази за Джеймс Бонд. Лентите за приключенията на сътрудник 007 към този момент излизат повече от 50 години и постоянно са обект на какви ли не спекулации.

Нека вземем за образец нелепата информация, публикувана в последните 72 часа, че тъмнокожата актриса Лашана Линч ще поеме основната роля в поредицата от идващия филм за Бонд нататък. Фалшивата вест е плод на всеобщо недоизчитане на непотвърдени клюки и лепене на гръмки заглавия.
 Лашана Линч
Неназовани източници от снимачната площадка на 25-тия филм за Бонд пуснаха в циркулация слуха, че при започване на сюжетното деяние на лентата основният воин ще се е отдръпнал от MI6, което беше загатнато и в края на последната излязла част от поредицата за Бонд, „ Спектър “. Екранните събития явно ще доведат до връщането му към дейна работа и той ще открие, че в негово неявяване MI6 са назначили номера „ 007 “ на тъмнокожа дама, която също е разузнавач към организацията.

Това е цялата история. Не, героинята на Лашана Линч няма да бъде Джейн Бонд или друга сходна феминизирана версия на централния персонаж. Няма да бъде новото лице на поредицата, ролята ѝ ще бъде поддържаща и по всяка възможност ще съобщи номера „ 007 “ назад на емблематичния протагонист. Но механически тя ще бъде сътрудник 007 в избрана част от кино лентата, което дава мотив на всички гръмки заглавия, които може би сте видели да излизат през последните дни.

Не за първи път медиите популяризират клюки за отдръпването на Джеймс Бонд

като екранен персонаж и като поредност на огромния екран. Всъщност преди тъкмо 30 години, през юли 1989-та, излиза филмът, който известно време мнозина считат за край на поредицата. „ Упълномощен да убива “ е вторият и финален план на Тимъти Далтън в именитото амплоа на Бонд и се счита за условен неуспех поради ниските си приходи.

Но повода не е в основния артист, нито в мрачния сюжет на лентата, надалеч по-реалистичен от леко неуместните галактически похождения на сътрудник 007, изигран от Роджър Мур, в „ Муунрейкър “. Повечето ревюта сега на излизането на кино лентата, както и доста ретроспективни текстове, правят оценка високо точно по-реалистичното и по-напрегнато деяние, от което отсъстват непотребни смешки и любовни случки.

Причината е в напълно променената геополитическа обстановка в света спрямо момента, в който създателят Йън Флеминг написа романите си за Джеймс Бонд и EON Productions стартира да основава филмите за фамозния разузнавач. Мнозина стартират да се съмняват дали в един свят без Желязна завеса и без огромна тоталитарна страна като Съветския съюз, която съвсем непроменяемо е илюстрирана като зла източна империя в американските и английските филми, има място за воин като сътрудник 007.

Това довежда до най-дългата пауза сред филми от поредицата за Бонд в цялата ѝ дълга история.

Минават цели шест години от 1989 до 1995 година и премиерата на „ Златното око “, евентуално най-важният и сигурно един от най-хубавите филми от поредицата, с който режисьорът Мартин Кембъл, продуцентката Барбара Броколи и новата звезда на поредицата Пиърс Броснан потвърждават, че сътрудник 007 не е светиня от Студената война, а може да бъде съвременен екшън воин.

Оттогава насам сме гледали по кината четири кино лентата с Броснан в основната роля и още толкоз с Даниел Крейг. Догодина чакаме 25-ия филм за Бонд,

само че какво в действителност знаем сигурно за лентата на този стадий?

На първо място, филмът се чака по кината на 8 април, дата, която го отдалечава от министър председателите на последните няколко елементи от поредицата, които бяха позиционирани през есента. Засега през същия месец не е планувано излизането на каквито и да е други касови заглавия, така че box office триумфът на лентата е математически обезпечен.

Но капацитетът на кино лентата за високи финансови приходи е подсилен освен от елементарна математика. Това ще бъде петият план на Даниел Крейг в амплоато на Бонд, а артистът дотук се е утвърдил като един от най-печелившите реализатори на ролята. Всеки от филмите с негово присъединяване е записал доходи в размер над 500 милиона $, а „ Скайфол “ и до през днешния ден си остава единствената част от поредицата за сътрудник 007 с приходи над 1 милиард.

007 star Daniel Craig, director Cary Fukunaga and the #Bond25 crew were out in the sunshine today shooting across a number of London locations, including Whitehall, where Daniel filmed a scene with a classic @astonmartin V8, first seen in a Bond film in THE LIVING DAYLIGHTS. pic.twitter.com/rhs13nNeyW
— James Bond (@007) June 30, 2019
Фактът, че идващият му филм по всяка възможност ще е и последната му поява в амплоато на Бонд ще укрепи още повече зрителския интерес. Към този фактор би трябвало да прибавим и суперзвездния поддържащ състав, който продуцентите и режисьорът Кари Фукунага са събрали дотук.

Актуалният притежател на премията „ Оскар “ за основна мъжка роля Рами Малек ще играе мистериозния основен изверг в действието, а Кристоф Валц ще се върне в амплоато на оживелия антагонист от „ Спектър “ - Ернст Ставро Блофелд. Ветеранът Ралф Файнс, Наоми Харис, Бен Уишоу, Рори Киниър и Джефри Райт ще се завърнат в обичайните си функции на Ем, девойка Мънипени, Кю, Бил Танър и Феликс Лейтър, както е очевидно от първия клип от снимачната площадка.



Що се отнася до нормалните красиви дами,

Леа Сейду ще се трансформира в едвам втората актриса в историята на поредицата, която ще играе момиче на Бонд в два поредни кино лентата. За вниманието на Бонд ще се бори и ослепителната кубинска актриса Ана де Армас, най-известна дотук с водещата си роля в галактическия шлагер „ Блейд Рънър 2049 “.

„ Блейд Рънър 2049 “ - поляризиращият шедьовър на годината
 Леа Сейду
Вече упоменатият режисьор Кари Фукунага също буди интерес с построената си известност.

Филмите му дотук, въпреки и високо оценени от рецензията, нямат нищо общо с динамичните екшъни за сътрудник 007, само че и Сам Мендес не бе прочут с избухливите си блокбъстъри преди да поеме режисурата на „ Скайфол “ и „ Спектър “. Фукунага е прочут и харесван и от феновете на дребния екран за това, че бе режисьор на хитовия първи сезон на сериала „ Истински детектив “.

Поради всички изброени аргументи можем единствено да заключим, че 30 години след хипотетичния си край, поредицата за сътрудник 007 в действителност е в по-добро здраве от всеки път. Що се отнася до по-далечното ѝ бъдеще, изразил съм безапелационното си мнение по въпроса в тази публикация:

Перфектният идващ сътрудник 007 на огромния екран

Дотогава Брекзит може да докара до нови радикални промени в геополитическата конюнктура, които да обиден поредицата на доста равнища. Но без значение от това, а и от каквото и да е друго, името на Джеймс Бонд ще си остане безсмъртна икона на шпионския род в седмото изкуство, която още доста създатели ще се опитат да интерпретират по собствен метод – и ние ще гледаме.

Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Джеймс Бонд По тематиката  Даниъл Крейг пострада по време на фотоси Даниъл Крейг пострада по време на фотоси  Сръбска актриса, играла два пъти във филми за Джеймс Бонд, умря на 87 година Сръбска актриса, играла два пъти във филми за Джеймс Бонд, умря на 87 година  Днешният сътрудник вид 007 е с клавиатура, а не с револвер Днешният сътрудник вид 007 е с клавиатура, а не с револвер  Как да изглеждате като Джеймс Бонд и да притегляте дамите Как да изглеждате като Джеймс Бонд и да притегляте дамите .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара За дома  DSK  Историята на жилището, който се вижда в Историята на жилището, който се вижда в " Чернобил "  <p>Какъв <strong>декор е подобаващ </strong>за всяка стая в дома ви</p> Какъв фон е подобаващ за всяка стая в дома ви.box-DSK { margin: 50px 0; }.box-DSK img { width: 100%; height: auto; }.box-DSK.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-DSK.list-item { background: #fff; padding: 15px 0; border-left: 15px solid #fff; border-right: 15px solid #fff; }.box-DSK.box-content { padding: 0; padding-top: 15px; border-left: 15px solid transparent; border-right: 15px solid transparent; border-bottom: 15px solid transparent; background: #136f52 url(`https://www.vesti.bg/resources/assets/dsk/dsk-wallpaper.jpg`) top center; } Не пропускай  <br> Стартира процедурата за избор на нов основен прокурор <br>
Стартира процедурата за избор на нов основен прокурор
 <br> Денят, който промени модерна Турция <br>
Денят, който промени модерна Турция
 <br> Защо <strong> Меган и Бионсе </strong> се прегърнаха в Лондон <br>
Защо Меган и Бионсе се прегърнаха в Лондон
 <br> Планират да удостоят <strong> брачната половинка на Айнщайн </strong> с посмъртна премия <br>
Планират да удостоят брачната половинка на Айнщайн с посмъртна премия
 1 100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ)  1 На трибуните на Уимбълдън беше горещо: Звездите, които изпъкнаха със жанр (СНИМКИ)  1 Храните, които водят до подпухването на лицето заран (ВИДЕО)  1 Лейди Гага и Брадли Купър заживели дружно?! Каква е истината? --> АКЦЕНТИ  100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ) 100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ)  На трибуните на Уимбълдън беше горещо: Звездите, които изпъкнаха със жанр (СНИМКИ) На трибуните на Уимбълдън беше горещо: Звездите, които изпъкнаха със жанр (СНИМКИ)  Храните, които водят до подпухването на лицето заран (ВИДЕО) Храните, които водят до подпухването на лицето заран (ВИДЕО)  Лейди Гага и Брадли Купър заживели дружно?! Каква е истината? Лейди Гага и Брадли Купър заживели дружно?! Каква е истината? Последни  <p>Миналото и бъдещето на <span style= Миналото и бъдещето на най-великия кино разузнавач  <p>Борисов събра изключително Съвета по сигурността към МС</p> Борисов събра изключително Съвета по сигурността към Министерски съвет  <p>Лятната отмора на <strong>най-младата милиардерка</strong>&nbsp;в света</p> Лятната отмора на най-младата милиардерка в света  Спецпрокуратурата претърсва Държавен фонд Спецпрокуратурата претърсва Държавен фонд " Земеделие "  <p>Готови ли сте за <strong>риск,</strong> който ще&nbsp;<strong>промени живота ви?</strong></p> Готови ли сте за риск, който ще промени живота ви?  <p>Протест против проститутки в Русе</p> Протест против проститутки в Русе  Tesla Model S 2013 900 000 км пробег с Tesla Model S  <p>Какво ще се случи с <strong>пияния швед, вилнял на Черноморието</strong></p> Какво ще се случи с пияния швед, вилнял на Черноморието  Хладно време, по кое време се затопля Хладно време, по кое време се затопля  <p>Коя е дамата с късмет за първи път да оглави Европейската комисия</p> Коя е дамата с късмет за първи път да оглави Европейската...  Англия няма да съобщи Асандж, в случай че го заплашва смъртно наказване Англия няма да съобщи Асандж, в случай че го заплашва...  Дупка в WhatsApp дава достъп на хакери до персоналните данни Дупка в WhatsApp дава достъп на хакери до персоналните данни  Дебра Уингър Секссимволът на 80-те - Дебра Уингър през годините  <p>Днес <strong>да честитим празника</strong> на всички, които носят имената...</p> Днес да честитим празника на всички, които носят...  <p>ЕС санкционира Турция поради газа на Кипър</p> Европейски Съюз санкционира Турция поради газа на Кипър  <p>Внимание: Хакери откраднали данни на над 5 млн. българи</p> Внимание: Хакери откраднали данни на над 5 млн. българи  Историята на жилището, който се вижда в Историята на жилището, който се вижда в " Чернобил "  <p>Чудовищно торнадо в Средиземно море</p> Чудовищно торнадо в Средиземно море  <p>Aston Martin Valkyrie е аналог на Ф1 болид за пътя</p> Aston Martin Valkyrie е аналог на Ф1 болид за пътя  <p>Колко българи ще взимат пенсия от Германия, Испания, Великобритания</p> Колко българи ще взимат пенсия от Германия, Испания... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Ти в Гърция ходил ли си? - Ходих. - А в Турция върви ли? - Ходих. - И по какъв начин мислиш, къде е по-добре да… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува  Захвърлен, подминаван и оживял: Сами  Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията  Най-голямата пустиня на Земята е в Тихия океан Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР