Любопитен детайл от общата визита на президентите на България и

...
Любопитен детайл от общата визита на президентите на България и
Коментари Харесай

Първата дама на Скопие с таен знак на глаголица

Любопитен подробност от общата аудиенция на президентите на България и Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски в Рим разкри македонският в. „ Вечер ”, представен от Дарик Нюз. Двамата държавни глави за първи път чествата дружно деня на св. Кирил и Методий.



Оказва се, че първата дама на Северна Македония е носела скрито обръщение на глаголица на воала си.



Черният формален костюм и воалът на брачната половинка на президента Стево Пендаровски, доктор Елизабета Георгиевска, са създание на дизайнерката Лидия Георгиева, а на воала беше изписано на глаголица: " Слънцето не грее ли на всички ".

В. " Независен весник " цитира думите на българския президент Румен Радев: " Не ни трябват медиатори и преводачи, решени сме да изградим мостове сред двете страни ".

Президентът Пендаровски от своя страна сподели, че двамата с Радев са посочили, че умеят да вършат взаимни отстъпки. " Това, че сме тук дружно с Радев, не е инцидентно ", сподели Пендаровски, изтъквайки, че за пръв път честването на Кирил и Методий се прави на най-високо политическо ниво. Той акцентира, че с това желаят да покажат, че и на Балканите има политици, които могат да приказват на европейски език, когато разискват проблемите и провокациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР