Категорично отхвърлям налагането на каквито и да са “санкции срещу

...
Категорично отхвърлям налагането на каквито и да са “санкции срещу
Коментари Харесай

Пеевски: Не приемам налагането на санкции срещу български духовници!

Категорично отхвърлям налагането на каквито и да са “санкции ” против високопоставени български духовници от страна на Руската православна черква.

Това написа в своя позиция водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Решението на съветския Свети Синод да упрекна Пловдивския митрополит Николай, Старозагорския митрополит Киприан, Доростолския митрополит Иаков, Величкия свещеник Сионий и Смолянския свещеник Висарион, който е втори викарий на Пловдивския митрополит по тази причина, че са нанесли вреди на взаимоотношенията сред Руската и Българската православна църкви, е несъстоятелно.

Нещо повече, това е продължение на опитите на интервенция от страна на непозната страна в духовните каузи на България, откакто съветската посланичка заключи български православен храм.

Силната политизация на православието в Русия и срастването на политическа и духовна власт в един властнически режим са провокация против демокрацията. Руската православна черква публично поддържа военната експанзия на Русия против православна Украйна.

А намесата на Руската православна черква в духовните каузи на автокефалната Българска православна черква е обезпокоителен знак за разрастване на хибридната война, която води Русия против европейските полезности и цивилизация.

Вярата е независимост и ние праволинейно ще поддържаме тази полезност, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР