Любомира Башева, която всеки четвъртък и петък гледаме като Ева

...
Любомира Башева, която всеки четвъртък и петък гледаме като Ева
Коментари Харесай

Любомира Башева: Изкуственият корем провокира майчинския ми инстинкт

Любомира Башева, която всеки четвъртък и петък гледаме като Ева в сериала „ Мен не ме мислете “ може да се похвали със солидна кариера, макар че е приключила НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов едвам преди три години. Още като студентка снима в „ Под прикритие “, след това сме я гледали в „ Лошо момиче “, “Ягодова луна “,„ Откраднат живот “. Майка й Камелия Игнатова и вуйна й Лили Игнатова са от най-успешното потомство златни девойки в художествената гимнастика. Щастлива в любовта е с сътрудника си Стелиан Радев.

-Как се снима с огромен стомах дълъг сериал? Преди дни Евелин Костова се оплака, че едвам издържала в сходно състояние в топлия Пловдив за фотосите в „ Завръщане2 “ …



-При мен хубавото беше, че фотосите започнаха през есента, когато към този момент не бе толкоз топло и играта ми с корема не продължи толкоз дълго време.(Зрителите към този момент видяха епизода, в който героинята на Башева роди вкъщи, без да успее да дочака линейка-б.р.) Коремът не е тежък, само че незабавно лимитира придвижванията ти. С него се обажда майчинският инстинкт и почваш да си вярваш, че има нещо там вътре. Беше доста забавно прекарване. За първи път играя с сходен стомах.
-В „ Мен не ми мислете “ Весела Бабинова играе със своя мъж Владимир Зомбори. Мечтаете ли и вие за сходна благоприятни условия със Стелиан?

-Естествено, само че за всичко си има време, когато – тогава.Не бързам в това отношение. Ние към този момент сме играли дружно в зрелище, че тъй че имам концепция какво е. Когато си с непосредствен в работа се чувстваш по-спокойно, тъй като знаеш, че можеш да разчиташ на колегата насреща.



-В сериала постоянно си партнирате с две деца-Йоанна Торосян и Димана Хаджитодорова. Има ли какво да научите от тях?

-Естествено, те на моменти са доста по-добри от нас.Подхождат към осъществяването с непорочност и религия, която ние, по-възрастните се стремим да запазим в себе си, макар годините. Те одобряват нещата във кино лентата като случки от същинския живот и се вълнуват съществено. Много е забавно да ги наблюдаваш и да научиш нещо от тях. Освен това са приключени професионалисти-дисциплинирани са, слушат и извършват. С целия екип на сериала се забавляваме доста, до момента в който снимаме. Идвам с голямо наслаждение за следващия ден.
-А на терен появяват ли се напористи последователки, които желаят да привлекат вниманието на Руши Видинлиев?
-Сто % има, само че не чак на терен, а по време на концертите му. Откакто потегли сериалът, сигурно са се усили още повече.
-Вие сте дете от известна фамилия-майка ви и вуйна ви са същински звезди в България от близкото минало. Сега търсите ли от тях препоръки за до момента със славата, за лъжливото от време на време боготворене на феновете?
-Търся от цялото семейство-и от майка ми, и от татко ми, от сестрите ми, от брат ми. И да не бях известна, отново щях да диря тяхното мнение.
-В „ Мен не ме мислете “ майката на героинята ви Ева става жертва на лъжец. Има ли сходен горчив опит и във вашето семейство?
-Не, популярност богу, само че тази история е извънредно неприятна. Докато снимахме си дадох сметка, че сходни измами се случват постоянно в същинския живот и не можех да си изясни по какъв начин потърпевшият се измъква от проблемите си. Слава богу, на мен не ми се е налагало.
-Сериалът си слага амбициозната задача да пребори турските сапунки. Защо те се трансфораха в желани от българската зрителка?
-Не проследявам турските сериали и като цяло преди не гледах телевизия поради натоварената си стратегия. Отскоро съм фен пред дребния екран и съм хвърляла по едни взор на турските сериали, за които не мога да кажа нищо неприятно - проличава че са правени от огромни експерти. То и другояче нямаше по какъв начин да имат подобен триумф. Но доста се веселя, че нашият сериал съумя да отвоюва позиция в праймтайма на мястото на турските. Самият факт, че започнаха да се снимат толкоз доста български кинофилми и сериали демонстрира, че се върви в вярна посока.
-Баба ви ви назовава за актриса. Какво беше детството ви?

-Разказвала съм тази история доста пъти. Когато бяхме дребни, доста обичахме с братовчедите ми да играем представления, до момента в който прекарваме следващото лято на село. Баба ми, майката на мама, съзря в мен актьорски капацитет и въпреки и на смешка, ми споделяше: “Ти си единствено за актриса “.
-Учила сте при огромни имена в театъра-Малин Кръстев и проф. Атанасов. Кой е урокът, който в никакъв случай няма да забравите?
-Че най-важното е да си човек с темперамент и да отстояваш позициите си. Трябва да си персона, да си някой.
-Снимате интензивно в сериали, имате ли чувството, че театърът остава на назад във времето?
-Не, играя в театъра в Габрово. Имахме премиера през декември-„ Моби Дик “, в този момент още една през март, стартирам и подготовки за нова пиеса, тъй че съумявам да уравновесявам сред двете, което доста ме радва. Играем към този момент на цялостни салони, по този начин бе и на последната премиера „ Белградска трилогия “ и това е огромно наслаждение. Непрекъснато пътувам и разделям живота си сред София и Габрово.
-А по какъв начин ви се отрази пандемията?
-Дойде един миг, в който разбрах, че подтискам креативната си сила. Седиш си у дома, готвиш, рисуваш, гледаш филми, тренираш, четеш, само че това не лекува неналичието на сцената. Затова в един миг се усетих, че ми идва доста, само че то взе, че свърши. Аз въпреки всичко продължих да фотографирам „ Откраднат живот “ и имах ангажимент. Не сготвям постоянно, само че когато реша да го върша, ми се получава. Обичам да похапвам, само че и да упражнявам. Гледам най-малко през ден да отивам на фитнес, в театъра упражняваме цялата натрупа, вървя и да търча, спортувам всичко. Да, най-вероятно и генът има значение, само че в случай че няма поддържане и грижа нищо не зависи от него.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР