Любомир Пейновски е новият председател на Сдружение Европейски цифров иновационен

...
Любомир Пейновски е новият председател на Сдружение Европейски цифров иновационен
Коментари Харесай

Любомир Пейновски е новият председател на Сдружение „ЕЦИХ в сектор строителство“

Любомир Пейновски е новият ръководител на Сдружение „ Европейски дигитален иновационен хъб в бранш строителство ” (ЕЦИХ), реши единомислещо Общото заседание на организацията. Той поема управлението от Валентин Николов, който бе ръководител на УС на ЕЦИХ от основаването му.

Кандидатурата на Пейновски бе издигната от ръководителя на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев. Любомир Пейновски е основател на основаването на ЕЦИХ и е движещата мощ да се осъществя кандидатстването и утвърждението на плана за ЕЦИХ в бранш строителство по стратегия „ Цифрова Европа “ на Европейска комисия, уточни инж. Терзиев. Той благодари на господин Пейновски и екипа му за постигнатото до този миг. И акцентира, че разчита на новия ръководител на УС на ЕЦИХ за осъществяване на заложените действия и реализиране на задачите на организацията – повишение на конкурентоспособността на строителния отрасъл, обучение и подготовка на работещите в бранша, потреблението на цифровизация и нововъведения, с цел да станат по-ефективни строителните процеси, кръгова стопанска система и ресурсна успеваемост, работа в мрежа и одобряване на стратегически партньорства.

Любомир Пейновски благодари за оказаното доверие. „ Вече имаме добра връзка с отрасловите институции и останалите цифрови хъбове в България, като една от водещите ни задания ще е да разтеглим съдействието с партньорската ни мрежа в Европа “, уточни той. От думите му стана ясно, че членовете на ЕЦИХ ще стартират и разискването на нови благоприятни условия за развиване.

Общото заседание на Сдружение „ Европейски дигитален иновационен хъб в бранш строителство ” се организира в централния офис на Камарата на строителите в България (КСБ) в София. На него участваха делегати от всички членове на Сдружението – КСБ, Камара на архитектите в България (КАБ), Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) Института по механика -БАН, ВСУ „ Любен Каравелов “, „ Клийнтех България “ ООД, „ Планекс “ ЕООД, „ Геострой “ АД, Българска асоциация по ръководство на планове, „ Баумит България “ ЕООД и „ ЕСРИ България “ ООД.

Пейновски е и ръководител на съвета на шефовете на дъщерното сдружение на КСБ „ Строителна подготовка “ ЕАД.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР