Любителите на космическото шоу имат няколко дни на разположение Британските звездобройци

...
Любителите на космическото шоу имат няколко дни на разположение
Британските звездобройци
Коментари Харесай

Северно сияние в Британия: Къде може да бъде наблюдавано

Любителите на галактическото шоу имат няколко дни разполагаем

Британските звездобройци могат да се радват на естествено светлинно шоу тази седмица под формата на Северно зарево. Феноменът, прочут още като полярно зарево, може да се види на юг до Северен Уелс и Мидландс, съгласно Мet Office – метеорологичната работа само че Острова.

Полярното зарево се основава от разстройства в магнитосферата на Земята заради поток от частици от Слънцето и нормално е центрирано към магнитните полюси на планетата. То се се следи най-много в райони на огромна географска широчина като Арктика и Антарктика, тъй че един аспект от Обединеното кралство е рядко наслаждение за звездните наблюдаващи и може да докара до някои зашеметяващи фотоси.

Метеорологичната работа сподели, че шоуто тази седмица е провокирано от солидно изхвърляне на плазма от короната на Слънцето, най-външния му пласт. Това изригване напусна звездата ни в неделя и се движи със стотици километри в секунда, с цел да удари магнитосферата на Земята и да аргументи полярното зарево.

Полярното зарево ще бъде очевидно и в сряда и четвъртък вечерта, ако някой пропусне опцията още във вторник вечер.

„ В най-вероятния сюжет полярното зарево ще стане очевидно там, където небето е ясно, чак до Шотландия, както и в северната част на Англия и в Северна Ирландия “, се споделя в изказване на Мet Office, „ Има дребна възможност авроралният овал да се реалокира по-на юг, с цел да разреши изгледи от Северен Уелс и Мидландс, катако има ясна видимост към северния небосвод. “

В северната част на Земята Северното зарево е публично известно като Aurora Borealis, до момента в който в южната й част събитието се назовава Aurora australis.

„ В най-вероятния сюжет полярното зарево ще стане очевидно в далечния юг на Нова Зеландия и Тасмания “, сподели Мet Office и добави, че има дребен късмет то да бъде следено още в южната част на континентална Австралия и Южния остров на Нова Зеландия, в случай че има доба видимост към южния небосвод.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР