Любителите на кафето по природа са креативни. От соевото кафе,

...
Любителите на кафето по природа са креативни. От соевото кафе,
Коментари Харесай

Ето защо трябва да пиете кафето със сол вместо захар

Любителите на кафето по природа са изобретателни. От соевото кафе, през латето до естественото експресо, те постоянно намират новаторски и забавен метод, с цел да включат кофеина в ежедневния си метод на живот.

Последната оригиналност като наклонност е вместо със захар кафето да се овкусява със сол, като концепцията е, че по този метод усетът му става по-добър. Колкото и непозната да ви звучи тази наклонност, в действителност тя среща поддръжка и от науката.

Ново проучване демонстрира, че натриевите йони в солата потискат горчивината на кафето и в реалност усъвършенстват усета му. Солта даже не би трябвало да се прибавя във всяка чаша с кафе. Достатъчна е единствено дребна щипка в каната. Това ще омекоти цялостния усет на обичаната тонизираща напитка.

Така идващия път, когато си поръчате утринното кафе, с цел да си спестите гримасите и киселия усет, просто вземете близката солница и направете разсънването си незабравимо прекарване. Разбира се, придържайте се към едната щипка, тъй като по-голямо количество може да има противоположен резултат и кафето да стене извънредно неприятно на усет.

 Сол

Това, несъмнено, не е единственото приложение на солта за подобряването на дадена напитка. Любителите на виното могат да кажат доста по въпроса по какъв начин солта има невероятни свойства да балансирането на усетите във винената напитка. Чрез подправката даже и най-ниският клас вино може да има усет на отлежало.

Солта може да ви помогне и за прясното мляко. Тя не трансформира усета му, само че може да го направи по-дълготрайно, като го защищити да не се вкисне. Достатъчно е да поставите единствено щипка сол в кутията, когато я отворите. Така млякото ще остане свежо за по-дълго време, с помощта на това, че солта съставлява натурален консервант и дезинфектант. Същия трик сполучливо може да прилагате както с калиева, по този начин и с хималайска сол.

 Сутрешно кафе

Това се предлага изключително в случай че имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото. Макар че не трябва да се притеснявате и от елементарната готварска сол, защото тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР