Любителите на животните в Лос Анджелис скърбят за Холивудската котка

...
Любителите на животните в Лос Анджелис скърбят за Холивудската котка
Коментари Харесай

Отиде си пумата на Холивуд

Любителите на животните в Лос Анджелис скърбят за Холивудската котка - известната в града дива котка, която обикаляше фамозния рид, заяви Агенция Франс Прес.

Възрастното животно, което беше на към 11 години, беше евтаназирано, оповестиха от службата за отбрана на дивата природа.

Официално наречена " P-22 ", пумата е увековечена на известна фотография на " Нешънъл джиографик " с познатия надпис " Холивуд " на фона на хълма.

В началото на декември служителите на реда са решили да я заловят поради непредсказуемото й държание, което евентуално е резултат от конфликт с автомобил. Ветераните са открили, че тя има пострадвания по главата и дясното око, както и по вътрешните органи. Освен това пумата е била с заболели бъбреци, била е отслабнала, имала е кожни инфекции и артрит.

" Най-трудното, само че състрадателно решение беше да я предпазим от страданията и напрежението, като сложим завършек на живота й ", се споделя в изказването, в което се прибавя, че P-22 е имала " невероятен живот " и е " спечелила сърцата на хората в Лос Анджелис и отвън него ".

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм означи " невероятния живот " на емблематичната огромна котка, която е " превзела хората по целия свят ".

Паркът Грифит, натурален анклав с повърхност от 23 кв. км, където животното евентуално е живяло десетилетие, е заобиколен от автомагистрали и градска среда. Експертите бяха впечатлени от дребната дива котка P-22, която през 2012 година трябваше да пресече две огромни автомагистрали в Лос Анджелис, с цел да стигне до парка.

В отчет за животното Службата на националните паркове показва страдание, че паркът Грифит е прекомерно дребен, с цел да побере друга дива котка, и че е " малко евентуално (P-22) да откри любовта ".

Пумата се трансформира в звезда, като се появи няколко пъти пред аудитория - във видеоклип и онлайн.

Страницата във Facebook, основана в нейна чест, има над 20 000 клиенти.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР