В същото време жители на София организират протест на столичния

...
В същото време жители на София организират протест на столичния
Коментари Харесай

Скандал в СОС заради проекта за бус лента и веолоалея на бул. Патриарх Евтимий в София


В същото време поданици на София провеждат митинг на столичния бул., защото са срещу да се изгради велоалея, която да е за сметка на десетки паркоместа, а движението по " Патриарх Евтимий " да бъде напълно преструктурирано.

Таков дефинира като невиждана обстановката с смяната на организацията на придвижването по столичния бул. и разяснява, че протичащото се е неуважение мнението на общинските съветници и живеещите в региона на " Патриарх Евтимий ". 

На брифинг в Столичната община Борис Бонев от " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Спаси София " изясни, че велоалеята и буслентата по бул. " Патриарх Евтимий " са потвърждавани във всеки един стратегически документ на Столичната община. 

" Видяхме опит за интервенция в разделянето на управляващите и жестоко тъпчене на демократичните правила и закона ", добави Бонев. Той напомни, че програмата за развиването на велосипедния превоз към този момент е призната от Столичния общински съвет.  

Карлос Контрера, Севделина Петрова, Прошко Прошков, Иван Таков, Пламен Данаилов, Ваня Григорова и Ивайло Йонков
Снимка: БТА

Идеята на плана за бул. " Патриарх Евтимий " е отпадналите паркоместа от там да се компенсират на бул. " Витоша ", да има бус лента и велоалея, както и монтиране на специфични платформи, с които нископодовите тролейбуси да бъдат налични. Зад него стоят ПП-ДБ и " Спаси София ", заместник-кметът по превоз Илиян Павлов и кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков

Проектът бе представен в петък точно от Павлов по време на конференция с общинските съветници от групата на " Продължаваме Промяната - Демократична България " и " Спаси София " Андрей Зографски, Симеон Ставрев и Димитър Петров и кмета на " Средец " Трайчо Трайков.

Димитър Петров, Андрей Зографски, Борис Бонев, Илиян Павлов, Христо Копаранов и Гергин Борисов
Снимка: БТА

Проектът планува промяна на булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша ", " Фр. Нансен " и " Ген. Скобелев " и е предоставен в устройствения проект още през 2011 година Заложена е и бус лента, каквато обаче към момента няма, уточни Павлов. При оповестяването на плана зам.-кметът изясни и, че това не е нещо, за което сегашната администрация се е сетила и че се прави за софиянци, планувано е от дълго време, само че не е осъществено. 

Павлов успокои живущите в региона, че решението е оптимално уравновесено и в него са адресирани техните претенции. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР