Любимото на пиячи от цял свят малцово уиски май е

...
Любимото на пиячи от цял свят малцово уиски май е
Коментари Харесай

Тревога! Китайците изпиха малцовото уиски на целия свят

Любимото на пиячи от целия свят малцово уиски май е на път да изчезне. Световните ресурси от този алкохол са на привършване, оповестяват от CNN.

Според информацията основната причина това пиво да стане ъгъл се крие в интереса на китайците към него. Населението на Китай напряко се влюбило в невероятната алкохолна напитка и с ненаситност я консумирало.

Налице е недостиг на отлежал и необичаен сингъл малц и отсега нататък ситуацията ще се утежнява, оповести Рикеш Кишнани, на който изискуем първия в света капиталов уиски фонд.

Оказва се, че през последните години отлежалото малцово уиски е почнало да се търси от ден на ден и повече. Всъщност съгласно статистиката търсенето на защитата напитка се е покачило с близо 160 % за времето от 2004 година до 20015 година.

Любителите на качествения алкохол признават, че това пиво в никакъв случай не е можело да се откри елементарно, само че през последните години си е напряко чист шанс да попаднеш на него поради покачвания интерес на китайците.

Сега експерти пресмятат, че през идващите десетина години най-вероятно ще има дефицит на питието. Както сами се досещате, заради този факт, цената на питието ще нарасне още повече.

Малцовото уиски е добре познато измежду ценителите на качествения алкохол. Благодарение на неповторимия си мирис и усет то може да плени и най-капризното небце.

Заради интереса от страна на Китай обаче конкуренцията за него е огромна. Според информацията към днешна дата на Азия се поставя една пета от износа на шотландско уиски. Само за година континентът съумява да си набави близо 250 милиона бутилки.

Точно там е продаден на търг и най-скъпият скоч на планетата. Бутилката Macallan M е била закупена за феноменалните сума от 628 205 $. Същевременно бутилка от Black Bowmore на 30 години, оценяваща се преди 22 години на 110 $, през днешния ден коства цели седем хиляди $.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР