Любимите ни заведения са затворени, но в този тежък за

...
Любимите ни заведения са затворени, но в този тежък за
Коментари Харесай

Една рецепта и си там: сурови бонбони от Crazy Diamond

Любимите ни заведения са затворени, само че в този тежък за бизнеса миг ние ги поканихме да споделят с нас своите емблематични предписания, които ние да приготвим вкъщи. Днес в нашата графа се пренасяме в Crazy Diamond, онази цветна къща на ул. " Оборище " 9А, в която обичаме да се приютяваме. В момента те извършват поръчки за доставки на храна в София и до момента в който чакаме да отворят порти, за да се любуваме на пролетното слънце в двора им, можем да осъществим тяхната рецепта за сурови веган бонбони. Една рецепта и сме там...

Сурови бонбони с моркови

По-рядко сме привикнали да използваме морковите за сладки ястия, само че ето в този момент е моментът да пробваме. Много обичаме десерти с тях, а в Crazy Diamond морковената торта е измежду обичаните ми. Днес обаче ни предлагат по-лесен и по-здравословен вид, а точно сурови енергийни бонбони с моркови. Стават доста елементарно в блендер, само че и на ръка можете да смесите всичко. Пак се получават страхотни! 

Необходимите артикули:

150 г смлени/начукани ядки (ние използваме орехи и бадеми)
130 г ситно нарязани фурми
7 – 8 с.л. овесени ядки 
1 цялостна с.л. чия 
7 – 8 с.л. кокосови стърготини 
1 с.л. канела
2 с.л. годжи бери
2 с.л. мед
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. фъстъчено масло
2 по-големи настъргани моркова
половин изстискан портокал
ванилия на усет

Всичко се смесва и разбърква хубаво. Оформят се топчета и по избор се овалват да вземем за пример в кокосови стърготини. На нас ни се получиха над 40 бр. средно огромни топчета.



 
А ето каква рецепта ни споделиха от Бистро Залива

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР