Любимата ми категория след актьорската и тази за чуждоезичен филм.

...
Любимата ми категория след актьорската и тази за чуждоезичен филм.
Коментари Харесай

„Оскар“ 2015: Номинациите за дизайн на костюми

Любимата ми категория след актьорската и тази за чуждоезичен филм. Останалите загадки на премиите „ Оскар “, би трябвало да призная, ми се костват някак предсказуеми и предвидими.

Костюмите във филмите – ето нещо, което в действителност може да промени мнението ми даже за по-посредствена продукция или да ме възхити толкоз доста, че изцяло да господства във усещанията ми. Веднага давам образец: „ Гранд хотел " Будапеща “ – този филм е толкоз идеален образно, до последния подробност, че помня съвсем всички герои и облеклата им, само че нито една имитация.

Дизайнерката по костюмите на този филм Милена Канонеро, за която към този момент сме писали, е първата номинирана за „ Оскар “ за костюми. Работата й за този филм в действителност заслужава всички вероятни оценки. Неслучайно фешън къщи като „ Прада “ и „ Фенди “ са се присъединили в продукцията със свои облекла и аксесоари, а куфарите на Мадам Д. (Тилда Суинтън) украсяваха витрините на бутика на „ Прада “ в Берлин.

Ето единствено един подробност, от който излиза наяве какъв брой доста Милена Канонеро познава и обича работата си. Когато Уес Андерсън й описал по телефона Мадам Д., дизайнерката решила, че й е необходим първообраз. Избрала за подобен Пеги Гугенхайм – една от най-богатите и ексцентрични дами на Европа, великодушна и с великолепен усет за изкуство. Ето за какво героинята на Тилда носи рокля с претекстове от картина на Густав Климт – по този начин се вижда нейната обич към изкуството, а също и символиката на златното слънце, което залязва. След Мадам Д. остават единствено ужасните й, облечени в черно деца, а на континента стартира войната.





Писали сме и за костюмите във „ Вдън горите “, за които е идната номинация на дизайнерката Колийн Атууд.

За облеклата, бижутата и обувките във кино лентата „ Господарка на злото “ има номинация Анна Б. Шепърд.

Следва Жаклин Дюран за костюмите в „ Мистър Търнър “. Тази година това е единствената ретро драма с номинации за костюми, въпреки че нормално филмите с героини с кринолин са на огромна респект измежду членовете на Киноакадемията.

Последната номинация е за Марк Бриджис за кино лентата " Inherent Vice " – престъпна история от 70-те с Хоакин Финикс (с големи бакембарди и сандали на необут крак), Рийз Удърспун (с ретро кок и костюмчета с дребни ревери) и Бенисио дел Торо (с кръвясали очи и разхлабена вратовръзка).

Всички изброени дизайнери имат по няколко номинации и награди, тъй че потвърдено са измежду най-хубавите в работата си – конкуренцията е сериозна. Аз притискам палци за Милена Канонеро.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР