“Лява алтернатива” излезе с предизборен апел срещу “пагубните джендърни експерименти”Бивши

...
“Лява алтернатива” излезе с предизборен апел срещу “пагубните джендърни експерименти”Бивши
Коментари Харесай

Виденов иска пак властта

“Лява алтернатива” излезе с избирателен зов против “пагубните джендърни експерименти”
Бивши министри, депутати, кметове и шефове на институции застават до някогашния министър-председател

Коалицията ще отстоява България в идващите катаклизми

С избирателен зов от “Лява алтернатива” - бъдещата групировка към някогашния министър председател Жан Виденов, направиха поръчка за властта. “Само Лявата опция може да устои на сриването на без друго скромния стандарт на живот и на самата, непрекъснато рушаща се, нова българска междинна класа. Макар и с леви убеждения, ние сме в съюз със здравите консервативни инстинкти, съхранили българщината през столетията”, оповестиха от “Лява алтернатива”. Самият Виденов към този момент заявява преди дни, че платформата му ще взе участие на изборите с обединението “За чиста и свята Република” дружно със Съюза на комунистите в България, както и че “БСП няма бъдеще”.

“Ангажираме се да образуваме към тази наша самодейност устойчива предизборна коалиция на ляво мислещи родолюбци, с които да отстоим България в идните европейски и международни катаклизми”, споделят в предизборния си зов от “Лява алтернатива”. Като основатели на групировката на някогашния министър-председател са имена на някогашни депутати от Българска социалистическа партия, министри, някогашни кметове и шефове на институции, като Иван Атанасов, народен представител и член на управлението на Българска социалистическа партия през 1994-1998 година, Антон Величков - някогашен секретар на Централен комитет на ДКМС, Атанас Василев - някогашен кмет на Хасково. Сред общо 32 имена е това и на някогашния здравен министър от кабинета “Виденов” Мими Виткова, Румен Биков - министър на промишлеността в кабинета “Беров” и Дончо Конакчиев - вицепремиер през 1994-1995 година, Павел Иванов - съучредител на Комунистическия Младежки Клуб “Че Гевара” към Българска комунистическа партия, основател и закрепостен началник на Движението “Безсмъртният Полк” в България и Петя Паликрушева - началник на Движение “Че Гевара”.

Бившият соцдепутат Таско Ерменков също бе в листата от основатели на “Лява алтернатива”. Но няколко часа след изпращането до медиите на предизборния зов на групировката, Ерменков се отхвърли от Жан Виденов във фейсбук.



От “Лява алтернатива” се афишират срещу “соросоидното отделяне на образованието от възпитанието”. Както и против “пагубните джендърни опити и радикализъм”.

“Черната сряда” първо за паунда
Виденовата зима е Соросоидна


Кризисната зима на 1997 година, когато министър председател на страната е Жан Виденов, в действителност най-точно може да бъде наричана не Виденова зима, а Соросоидна. Причината за това е, че ръководството на страната пада под удара на милионите на Сорос, разясниха специалисти пред “Труд”. През 1997 година България е в хиперинфлация. Цените по магазините се сменят всеки ден, а инфлацията е над 400%. За по-малко от два месеца курсът на щатския $ нараства от 500 лева до 3000 лева Това е последвано от банкрут на 15 банки. Унищожени са спестяванията на голямото болшинство от българите, само че се заличават и задълженията на кредитните милионери, които са взели заеми без желанието да ги връщат.

Сривът на лв. е детска игра за Джордж Сорос, индивидът който на 16 септември 1992 година (денят е наименуван “Черната сряда”) срутва курса на английския паунд и печели от това 1 милиарда $.

Жан Виденов си навлича гнева на Сорос, откакто декларира, че няма да дава пари от бюджета на фондацията му “Отворено общество”. Сорос си отмъщава като спретва апетит и бедност. Раздава милиони на футболни агитки, наркомани и платени протестъри, които провеждат манифестации пред Народното събрание.
Проф. Станислав Станилов, пред “Труд”: България в този момент има нужда тъкмо от такива като Жан
Хората са недоволни, тъй като няма ред, а не от бедността



Проф. Станислав Станилов е измежду основателите на “Лява алтернатива” и е напуснал “Атака”.

- Проф. Станилов, за какво заставате до Жан Виденов и се включвате в “Лява алтернатива”?
- Познавам Жан Виденов от прекалено много години и постоянно съм вярвал в неговата изключителна честност и заложба да се занимава с политика. Той е единственият човек, който нищо не открадна, нищо не употребява. Ако хората му повярват, той има бъдеще, ние имаме бъдеще. Преди няколко месеца напуснах партия “Атака”, защото считам, че тя е мъртва, а правилата, за които пледира “Лява алтернатива” са държавност, ред, неизменност и методичност. Сега ще стартират да викат “Виденов е комунист”, само че там комунизъм няма. Има държавност, от която всички се плашат, тъй като доста мъчно се краде, когато има страна. Аз нямам желание да ставам народен представител, просто с името си и с гласа си го поддържам.

- Какво се крие зад фразата “Виденовата зима”?
- Жан Виденов беше съборен първо от своите и по-късно от другите. Неговата лична партия го съобщи тогава и в основата на всичко стоеше “Генералското движение”. Чуждите банки в България беше инструментът да бъде свален Жан Виденов, тъй като въздействието извън на неолиберализма беше за слаба власт у нас, с цел да прави всеки, каквото си желае. И банките една заран девалвираха българския лев и започнаха да купуват за $ стотици, хиляди левове и с това завърши цялата работа. Знаете историята и с Николай Добрев и със заканите от страна на Съюз на демократичните сили, и на соросоидите, че ще се лее кръв, че ще има въстание... Това бяха изкуствени раздувки. Вярвам, че може да се промени нещо в този момент.

- Защо тъкмо в този момент Виденов още веднъж излиза на политическата сцена?
- Не мога да кажа. Дали е рано, дали е късно - за мен е късно. Лично за мен е късно, тъй като към този момент не мога да бъда толкоз деятелен, както съм бил в “Атака”. България сега има нужда тъкмо от такива като Жан Виденов. Да се надяваме, че хората към него през днешния ден ще следват неговите правила, хрумвания и честност. Видяхте, какво се случи в 45-то Народно заседание, когато влязоха сякаш несистемните партии - занимаваха се с нелепости. “Лява алтернатива” може да покаже поредност в политиката. Хората желаят тъкмо това. Хората в този момент са недоволни, тъй като няма ред, а не толкоз поради бедността.
Адвокат Николай Петров, пред “Труд”: Българска социалистическа партия се раздели с идеологията си


Подкрепям политиката на Виденов още от времето когато той беше ръководител па Българска социалистическа партия. Оказва се, че хората, които проведоха прелом в партията и страната тогава през 1996 година смениха освен Жан, само че и подмениха полезностите на партията. Примери в тази посока има много - политиката на партията стана неолиберална от една страна, а въпреки това се стигна и до цялостна замяна на социалистическите полезности до степен, че достоверните леви и родолюбиви българи останаха без политическо посланичество. Тук се стигна до тежко изменничество, партията се раздели със своята идеология, не помниха се задачите ѝ, а средства за постигането им никакви не виждаме. Така се стигна до ситуацията тя да е трета мощ. Избирателите са разочаровани от тази замяна и се постанова да се гради нещо същинско ляво и родолюбиво. Затова и потвърдено почтени и родолюбиви хора като Виденов да провеждат това придвижване е най-хубавото.
Аргир Бояджиев, някогашен началник на ОДМВР-Бургас: Ще водим борби, имаме вяра!


“Отивам при Жан Виденов, тъй като ми омръзна да виждам загуби и бутафорни мероприятия. Работил съм с Виденов, почитаме се, по-леви сме и по-големи социалисти сме. Ние не напущаме социдеите, в противен случай, тъкмо обратното”. Това съобщи пред “Труд” Аргир Бояджиев, който е дълготраен деятел на Българска социалистическа партия, някогашен началник на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, някогашен началник на Пристанище Бургас.

“Тези бутафорни избори, истории, тарикатлъци, не ми харесват. Омръзна ми да виждам загуби и бутафорни мероприятия”, добави той и продължи: „ Аз съм ляв човек, може би ще има упреци, само че ще водим борби. Обаждат ми се доста хора за поддръжка, доста съдружни сътрудници, тъй че, имаме надежда”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР