Лятото на 2016 г. Юрген Клоп е хванал здраво юздите

...
Лятото на 2016 г. Юрген Клоп е хванал здраво юздите
Коментари Харесай

Най-вкусната кражба от "Байерн" Мюнхен

Лятото на 2016 година Юрген Клоп е хванал крепко юздите в " Ливърпул " няколко месеца след идването си на " Анфийлд ". Промените към този момент са почнали ... и стават все по-осезаеми. В лицето на високия немец жадните за купа почитатели на " Ливърпул " виждат Месия . И той е подготвен да върне " Ливърпул " към славните му години, употребявайки нетрадиционните си възгледи за gegenpressing , логика на психиката , мотивационни срещи и... още нещо.

На предсезонната подготовка на мърсисайдци в Пало Алто, Калифорния идват две нови лица непосредствено от " Байерн " Мюнхен . Първото е Андреас Корнмайер - новият фитнес треньор, а второто е надалеч по-изненадващо и непознато - жена на име Мона Немер . Новият основен диетолог на клуба.



Първоначално Клоп взема решение да не показва Мона на играчите. Той желае да види реакцията на футболистите към измененията в менюто. Мениджърът признава, че в предсезонната подготовка играчите ядат постоянно, по доста и го вършат с бързи темпове . А той просто желае възпитаниците му да забавят темпото и да вдигнат глави от телефоните си.

Затова изненадата на Клоп е голяма, когато два дни след появяването на Немер футболистите се редят пред салатения бар, който е обсипан с богат и разнороден подбор.

" Те консумираха невероятна храна. Тя ги завоюва незабавно ", споделя тогава Клоп.

Почти три години по-късно " Ливърпул " прави един от най-успешните си сезони . " Червените " са в челото на подреждането във Висшата лига и за втора поредна година са на осминафинал в Шампионската лига.

Според Клоп, отборът върви в вярната посока, само че има една фигура, която към този момент е достигнала върха - Мона Немер.

" В това отношение сме на първа място. Вече сме положителни в доста посоки, само че единственият ни човек, който към този момент е от международна класа е Мона Немер. Тя сътвори ново професионално поле за деяние , което преди този момент не съществуваше във формата, в която тя упражнява специалността си. ", споделя мениджърът в особено изявление за ZDF.

Немската телевизия е единствената непозната медия, която получава достъп до кухнята на мърсисайдци. Това най-вероятно се случва вследствие на положителните взаимоотношения сред ZDF и Клоп, който прави възторг като анализатор за държавната телевизия по време на международното състезание в Германия през 2006 година

" Ние даваме препоръки във всички посоки. Хранене, кухня, антидопингови ограничения, кооперативност в работата с лекарите, кръвна картина и най-много индивидуализация в метода . Опитваме се да покрием всички равнища във връзка с нужда от храна при тренировки, по време на пътешестване, в рейса до стадиона. Навсякъде би трябвало да е налице идентичен стандарт и едни и същи условия. ", споделя Немер.



Мона ръководи отбор от 26 души, измежду които e и основният готвач на " Ливърпул ".

Всички са впечатлени от знанията и ентусиазма на Немер. Тя е диетолог, само че има и приключен цялостен курс за готвач.

През 2009 година става готвач в младежките футболни академии на Германия. Работата й е оценена от Матиас Замер, който тогава е изпълнителен шеф на Германския футболен съюз. Замер я предлага на Хосеп Гуардиола и през 2013 година тя стартира работа в " Байерн " Мюнхен.

Клоп се свързва с нея през 2016 година, а в началото тя си мисли, че той я търси, с цел да получи сведения за играчите или за баварския клуб.

" Бях малко изумен, че " Байерн " не се пребори до дъно за нея. Мисля, че те не оцениха значимостта на този аспект от работата в един клуб. ", счита Клоп.

Така, както мениджърът би трябвало да селектира най-хубавите играчи за даден мач, по този начин и Мона се пробва да подбере най-правилната храна за потребностите на футболистите .

" Предлагаме огромен избор от здравословни неща. Така спортистите не се сещат за храна, която не е толкоз потребна за тях. Така упражняваме и надзор върху храненето. Не посредством забрани, а посредством богат избор от благоприятни условия. "

Правилното хранене е законен допинг . Затова Мона Немер следи от близко новостите в подготвителния развой и методите й постоянно са в унисон със положението на играчите.

" Опитваме да слагаме акценти, с цел да подкрепяме имунната система или да имаме по-добри способи за възобновяване. "

Специалистката е въвела и готварски курсове , в които ефективно присъединяване взимат и самите футболисти.

" Даваме рекомендации по какъв начин да се подготвя храната. Работим в тясна връзка с приятелките и съпругите на играчите , съветваме ги какво би трябвало да има в чинията и хладилника в дома на всеки един.

Юрген и Мона си наподобяват по изпипването на детайлите и философията за използване на самостоятелен метод по отношение на всеки един футболист в отбора.

Мона не е футболен почитател . Ако гледа мач на тима, то е в първите 10-15 минути, след което отива да подготвя вечерята за след дуела. Прави го в едно огромно помещение, в което е подредила цитати на футболистите и техни фотоси. Това помещение обаче е строго неразрешено за камери и медии.

Всички в отбора обичат Мона. Също като Клоп и тя не отхвърля да даде съвет или насоки на нуждаещите се. В клуба имат вяра, че тя играе значима роля за бързото адаптиране на Фабиньо и Наби Кейта .



" Когато на " Мелууд " дойдат нови играчи, аз им се представям и им описвам за работата на нашето звено. Вратата ми постоянно е отворена. Не приказваме единствено за съвещания по отношение на хранителния режим. Обсъждаме от какво съоръжение се нуждаят кухните в новите им домове, с какво да заредят хладилниците си и даже кой е най-близкият им хранителен магазин. "

Но Мона може да бъде и строга. Тя не разрешава бирата след мач: " Регенерацията е най- значимото нещо. Стремим се към абсолютния оптимален резултат и по тази причина алкохолът не играе никаква роля при нас. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР