Лятото е времето, в което сме склонни да зарежем работата

...
Лятото е времето, в което сме склонни да зарежем работата
Коментари Харесай

Сложете бутилка вода до всеки корен с домат и ще стане ЧУДО!

Лятото е времето, в което сме склонни да зарежем работата в офиса и да се отправим към дълго чаканата отмора. Това обаче не важи за градинарите, тъй като те няма по какъв начин да оставят зеленчуците в градината без контрол. Ако липсват седмица – две, доста евентуално е, когато се върнат, растенията да са изцяло увехнали.

Ако въпреки всичко не желаете да се лишавате от малко отмора, полагаща се на всеки човек, би трябвало да свършите няколко значими неща, които да ви подсигуряват, че зеленчуците няма да бъдат умъртвени.

Какво да извършите, в случай че желаете да заварите градината си в положително положение след отмора?

Оплевете
 Опитен градинар поучава по какъв начин се поливат доматите и реколтата надвиши неведнъж упованията! Опитен градинар поучава по какъв начин се поливат доматите и реколтата надвиши неведнъж упованията!
От край време се водят разногласия за това какъв брой постоянно би трябвало да се полива градината. Някои споделят, че два пъти дневно е златната формула...

Най-напред е належащо да се заловите с оплевяването на вашата градина. За предпочитане е да го извършите ден, преди да заминете на отмора. Така ще сте сигурни, че плевелите няма да черпят от водата, нужна на растенията, с цел да живеят.

Напоете градината

Напоете щедро градината с вода. Водата е добре да проникне в дълбочина, тъй че да насърчите корените да обхванат още по-дълбоко в почвата. Така ще им дадете много време задатък, преди да бъдат изсушени. Почвата е нужно да бъде съвсем разкаляна.

Мулчирайте

Още един трик, с който да поддържате градината в положително положение, до момента в който ви няма. Сложете пълен пласт мулч, който да държи влагата за колкото се може по-дълго време.
 Ако поливате доматите по този метод, реколтата ще е ШОКИРАЩО богата! Ако поливате доматите по този метод, реколтата ще е ШОКИРАЩО богата!
Ако вярно поливате доматите, това е залог за рекордно висок рандеман. Малцина обаче го одобряват на съществено и следват прецизно препоръките...

Няколко бутилки с вода до всеки корен

Ако разполагате с капково напояване или такова с таймер, казусът ви ще бъде решен за негативно малко време. Ако обаче не сте се погрижили по-рано за това, то можете небрежно да изобретите и сами поливана система, благодарение на няколко бутилки с вода. Този трик постоянно работи.

За задачата е нужно да изрежете дъното на бутилките, които авансово сте си подготвили. Поставете ги до всеки корен с домат и ги налейте с вода. Важно е да вмъкнем, че бутилката би трябвало да бъде забита в почвата с гърлото надолу.

По този метод тя по-бавно ще се изпразва и ще знаете, че растението няма да бъде лишено от вода.

Направете това и бъдете спокойни за вашите зеленчуци, до момента в който сте на стотици километри разстояние от тях!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР