Лятото е на прага ни, а една от любимите ни

...
Лятото е на прага ни, а една от любимите ни
Коментари Харесай

Страхотни идеи за разхлаждащ домашен сладолед

Лятото е на прага ни, а една от обичаните ни храни през този сезон е сладоледът. Предлагат се всевъзможни усети и топинги, хапвани от дребни и огромни. Сега е моментът да споделим някои предписания по какъв начин да си подготвяме апетитен сладолед вкъщи, който по нищо не отстъпва на този в магазина, а може да бъде и здравословен.

Един шоколадово-бананов сладолед може да бъде с изключение на апетитен и здравословен, ето по какъв начин да го приготвим: Ще ни трябват 3 банана, 1/2 с.л. какао на прахуляк, 1 с.л. бадемово масло, 1/4 ч.ч. неподсладено мляко и 1 с.л. шоколадов чипс.

Бананите се режат на кръгчета и се замразяват за 1-2 часа във фризера. Слагаме ги в блендер и ги смиламе. Добавяме една по една съставките, като стартираме с какаото и ги разбъркваме. Слагаме готовата примес в купа и поръсваме с шоколадовия чипс. Слагаме във фризера и си хапваме сладка и безглутенова вкусотия.

С 2 замразени банана, 1/4 чаена чаша стафиди, 2 с.л. нискомаслено мляко, 1 ч.л. канела и 1/3 купа овесени ядки можем да забъркаме здравословен сладолед.

Бананите сме замразили на резенчета, слагаме ги в блендера и бъркаме. Добавяме стафидите, млякото, канелата и ядките. Оставяме във фризера, с цел да можем по-късно да го поднесем за десерт след вечеря.

 Страхотни хрумвания за разхлаждащ домакински сладолед

Друг апетитен сладолед, в който още веднъж вземат участие банани. е бананово -ягодов сладолед. За да го създадем са ни нужни резенчетата на 2 банана, 1/2 купа замразени ягоди, 1 ч.л. ванилия за мирис и 2 с.л.разбита сладкарска сметана. Слагаме всичко в бландера и воала, апетитен плодов сладолед без изкуствени оцветители и аромати.

Друг сладолед, който можем да си създадем и то единствено с две съставки е малко по-калоричен, само че все по този начин апетитен: Бананов сладолед с фъстъчено масло - името му съдържа и всички артикули нужни за него. Трябват ни 4 огромни замразени банана и 2 с.л. фъстъчено масло. Слагаме всичко още веднъж в блендера, разрушаваме и похапваме.

С помощта на блендер можем да си създадем напълно плодов сладолед, като съвместим един, два или повече от обичаните ни плодове. Само би трябвало да ги замразим, по-късно да ги смесим и разбъркаме добре, да приготвим лъжица и да се насладим на апетитен и не калоричен сладолед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР