Лятната ваканция във Формула 1 завърши и в предстоящия уикенд

...
Лятната ваканция във Формула 1 завърши и в предстоящия уикенд
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: Няма да се оттеглям от F1

Лятната почивка във Формула 1 приключи и в идния уикенд тимовете ще са една от най-известните писти в календара - " Спа-Франкоршамп ", с цел да се състезават за Гран при на Белгия. Преди този 13-и кръг първенецът Люис Хамилтън ( " Мерцедес " ) има голяма преднина в борбата за своята шеста международна купа - англичанинът завоюва 8 от първите 12 старта и е с актив от 250 т., с 62 повече от най-близкия си преследвач - своя съотборник Валтери Ботас.

И макар че към този момент е постигнал съвсем всичко в F1, Хамилтън твърди, че няма проекти да се отдръпва от спорта, тъй като " има още много за печелене ". Едно от тези неща е върхът на Михаел Шумахер от 7 международни трофеи. 

" В момента нямам проекти да приключвам скоро кариерата си. Има доста още да се направи, доста да се завоюва, доста да се реализира в тима - и от вътрешната страна, и извън на колата - споделя 34-годишният Хамилтън. - Имаме феноменално странствуване с " Мерцедес " и в момента просто съм разчувствуван да схвана какво повече можем да създадем и какво следва. Честно казано, не мога да схвана за какво някои стопират да се състезават, само че аз боготворя надпреварите. И в действителност обичам провокациите ".

Англичанинът счита, че осемте му победи в първата половина на сезона " явно са нещо извънредно ", изключително на фона на конкуренцията тази година.

" Ферари " имат добър екип, започнаха годината с избрана философия, която обаче не сработва на всички места. Не знам какви промени са правили " Ред Бул " по колата си, само че те наподобяват способни да извърнат нещата. Смятам, че моторът им е много усъвършенстван, което е прелестно - споделя Хамилтън. - Но виждам миналите надпревари и си споделям: " Осем от 12? Можеше и да са повече. Как пропуснахме останалите? Как по този начин не бяхме съвършени през тези уикенди? " Но имаше надпревари, в които ние бяхме късметлии, въпреки " Ферари " да бяха по-бързи - от време на време беше отборна неточност, от време на време на водача. Смятам, че втората част на сезона ще е доста, доста по-трудна, само че ние ще продължаваме борбата ".

Хамилтън е в състояние да усъвършенства скоро общо 7 върха на именития Михаел Шумахер: за най-вече трофеи - 7 (той има 5); най-много победи - 91 (81); най-много победи на една и съща писта - 8 (7); най-много победи в следващи сезони - 15 (13); най-много надпревари, в които е водил колоната - 142 (140); най-много хеттрикове (полпозишън, победа и най-бърза обиколка) - 22 (14); най-много сцени - 155 (144).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР