Луксозният хотел Hyatt Regency Pravets Resort на брега на езерото

...
Луксозният хотел Hyatt Regency Pravets Resort на брега на езерото
Коментари Харесай

Откриха луксозен хотел Hyatt на брега на езерото в Правец

Луксозният хотел Hyatt Regency Pravets Resort на брега на езерото Правец беше публично открит в петък.

 

В събитията по случай отриването на хотела се включиха международно известни музиканти и артисти. А на специфична конференция бяха разисквани провокациите и опциите в туристическия бранш.

Само на половин час път от София, първокласният Hyatt Regency Pravets Resort в Правец е съвършената дестинация за взискателни клиенти, пътуващи по работа или на отмора.

 

Живописният хотел разполага с 244 модерни стаи и жилища с аспект към спокойното езеро Правец или величествената Стара планина, подмладяващ спа център с 25-метров отопляем вътрешен басейн, гурме заведения за хранене, конферентен център за до 500 делегати и голф игрище с 18 дупки.

 

С фантастична панорама във всяка посока и съчетанието на разкош и гостолюбие хотелът е идеално място за събития и групи от всевъзможен размер, било то корпоративни или частни събития, семинари, сватби или тиймбилдинг действия. Мекият планински климат и естествената хубост към Правец го вършат отлично място за туризъм и релакс навън.

Туристическата конференция “Говорят водачите. Предизвикателства и благоприятни условия в туристическия бранш ” събра водещи фигури от туристическата промишлеността, които дискутираха положението на туристическия бранш и неговите бъдещи вероятности.

 

В конференцията участваха Лъчезар Тодоров - изпълнителен шеф на TWIG, Такуя Аояма - вицепрезидент, развиване, Hyatt International - ЦИЕ и Африка, Ирена Георгиева - зам.-министър на туризма, Джулия Симпсън - президент и основен изпълнителен шеф на Световния съвет за пътувания и туризъм. Модератор на конференцията беше Николина Ангелкова, министър на туризма в интервала 2014-2020 година

“След многомилионен капитален ремонт и сполучлива прoмяна на марката, през днешния ден отваряме Hyatt Regency Pravets Resort. Конференция за провокациите и опциите в туризма и идният музикален празник задават тона за бъдещото развиване на Hyatt Regency Pravets Resort като пазарен водач и желано място за срещи и събития в България ”, сподели Лъчезар Тодоров, основен изпълнителен шеф на TWIG.

Музикална сцена

Откриването на Hyatt Regency Pravets Resort е съпроводено от първото издание на Pravets Art Nights.

Световноизвестни музиканти и артисти се включиха в първото издание на Pravets Art Nights на 21 и 22 юли. Своеобразен хазаин на събитието е най-престижният български оркестър - Софийска филхармония под палката на неговия началник, обичаният от всички маестро Найден Тодоров.

В първата вечер гостите на Hyatt Regency Pravets Resort се срещнаха с “тромпетовата сензация ” Лусиен Реноден Вари. Младата тромпетистка, която се изявява и в класиката, и в джаза, е измежду най-горещите имена на международната сцена.

 

Тя е оповестена за една от трийсетте отличени в класацията 30 Under 30 на Classic FM от Джулиан Лойд Уебър през 2021 година Нейният финален диск беше дълго време преди всичко в класацията на Ейпъл Мюзик и на ББС Мюзик. Младата звезда pазмести тежката си стратегия, с цел да се включи в Pravets Art Nights, където извърши Концерт за тромпет на Хайдн. Вечерта беше отдадена на австрийските класици и включваше още творби от Моцарт и Бетовен.

На 22 юли за първи път в България ще прозвучи синхронно осъществяване на симфонична музика и фойерверки. Симфониците ще изпълнят “Музика на фойерверките ” от Хендел, а най-хубавите пиротехници са се погрижили за същинските фойерверки.

 

Солисти на вечерта са изисканото косовско сопрано Беса Лугичи, която извърши основната роля в първата в историята на Косово оперна режисура. Партнира ѝ един от най-хубавите български тенори Михаил Михайлов. Събитието е неповторимо и поради естествения фон на езерото, който припомня за международни фестивали като този в Байройт да вземем за пример.

В рамките на форума участниците дискутираха цифровата промяна в туризма и преимуществото на електронните визи.

“Секторът на туризма в България сподели забележителни резултати във възобновяване след пандемията ”, съобщи Джулия Симпсън, президент на Световния съвет по туризъм и пътувания (WTTC) на туристическия конгрес в новооткрития Hyatt Regency Pravets Resort.

“Страната Ви освен продължава да основава сигурна и привлекателна среда за туризъм, само че има и голям принос към позитивното развиване на бранша в целия район. Природните даденостите на страната Ви се простират оттатък необятните плажни линии и красивите планински пейзажи, които оферират отлични условия за упражняване на зимни спортове ”, сподели Джулия Симпсън.

Според данни на WTTC, през предходната година задграничните туристи са похарчили в България 6,485 милиарда лева За 2023 година прогнозата е тази сума да нарасне с 14,8%.

Сред провокациите в сектора е консолидираното на изкуствения разсъдък (AI), който прави гражданска война в разнообразни промишлености, в това число и туризма. “Приложенията трансформират метода, по който пътешествениците възнамеряват своите пътувания и получават лични рекомендации. AI разрешава персонализирани маркетингови акции, като сегментира клиентите въз основа на техните желания и държание, както и системи за динамично ценообразуване, които контролират цените в действително време въз основа на фактори, като търсенето и наличността ”, сподели някогашният министър на туризма Николина Ангелкова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР