Лукът, който често е пренебрегван, особено от по-младите хора, заради

...
Лукът, който често е пренебрегван, особено от по-младите хора, заради
Коментари Харесай

Лукът е храна за мозъка

Лукът, който постоянно е подценяван, изключително от по-младите хора, поради неприятния мирис, който остава след потреблението му, е доста потребен за мозъка.

Активните и елементарно усвоими от организма съединения на сярата, които се съдържат в лука, пречистват в мозъка и забавят неговото стареене.

При постоянна консумация на лук клетките на мозъка се подмладяват и работата им става по-ефективна. Като резултат паметта се възвръща.

Препоръчва се настърган лук, разбъркан с мед в съразмерност едно към едно, да се яде всеки ден – задоволителна е 1 супена лъжица, с цел да се предотврати склерозата.

 Сьомга

Орехите също са доста потребни за мозъка. Те съдържат лецитин, който усъвършенства работата на мозъчните кафези и подтиква паметта.

Какаовите зърна съдържат антиоксиданта флаванол. Той усъвършенства кръвообращението на мозъка и го пази от окислителни процеси, които могат да доведат до Алцхаймер.

Мазната риба като сьомга, сардина, пъстърва, е богата на йод и омега 3-мастни киселини, които усъвършенстват работата на мозъка.

 Боровинки

Това се дължи на регулирането на холестерола в кръвта и подобряването на работата на кръвоносните съдове, провокирано от потреблението на риба.

Боровинките са доста потребни за мозъка. Те са богат източник на потребни антиоксиданти, известни като антоцианини. Те пазят мозъка от доста болести. Консумацията на боровинки оказва помощ за предотвратяване от загуба наизуст.

Зехтинът е източник на мононенаситени мастни киселини, които пазят мозъка от болести и от нарушавания на неговите функционалности.

 Домати

Доматите са потребни за мозъка, защото съдържат ликопен – мощен антиоксидант, който оказва помощ за унищожаването на свободните радикали, които повреждат мозъчните кафези ипредизвикват стареене. Доматите са богати и на мелатонин, който резервира клетките на мозъка млади.

Много потребен за мозъка е касисът, защото съдържа доста витамини. Касисът усъвършенства работата на мозъка и в случай че го консумирате постоянно, ще имате по-бърза мисъл.

Броколите съдържат скъпия витамин К, който усъвършенства работата на мозъка. Същият резултат върху работата на мозъка имат и тиквените семки.

Ябълките и спанакът също са доста потребни за мозъка, защото съдържат скъпи субстанции, спомагащи за работата на мозъчните кафези.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР