Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества,

...
Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества,
Коментари Харесай

Лукът е естествен антибиотик

Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени субстанции, които унищожават нездравословните бактерии в устата и червата. Зеленият лук има особено място на масата, защото той е основна част от обичаната зелена салата.

Той е извънредно богат на минерали, изключително калий, фосфор и калций, които пазят сърдечния мускул и костите и на витамин Б комплекс. Също по този начин съдържа glucoquinine, растителен хормон, който намалява кръвната захар, тъй че е изключително потребен и за диабетиците.

Лукът е чудесна добавка към храната на хора, които желаят да понижат тегло си и да прочистят организма си от токсините, които са насъбрани от тежката зимна храна.

Той е богат на етерични масла и лекарствени ароматни субстанции. Вярно е, че те провокират противен мирис след хранене, само че те са естествени антибиотици и унищожават нездравословните бактерии в устата и червата.

 лук

Сокът от лук се употребява против разнообразни кожни инфекции и когато се смеси с една супена лъжица мед е дейно средство за отбрана против дихателни проблеми. Въпреки това, лекарите предизвестяват, че тази храна е " мощна " за хора с сензитивна лигавица на стомаха.

Не се предлага на тези, които страдат от гастрит, тъй като подтиква секрецията на стомашен сок. Негативното деяние да се понижи, в случай че лукът е нарязан отвесно и по-късно се натопи в студена вода за няколко минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР