Лудостта взема невиждани размери. Американците чуха президента си и взеха

...
Лудостта взема невиждани размери. Американците чуха президента си и взеха
Коментари Харесай

ЛУДОСТ В САЩ! Чуха Тръмп, пият дезинфектант

Лудостта взема невиждани размери. Американците чуха президента си и взеха да пият дезинфектанти. Огромен брой американци са погълнали препарати за стерилизация в опит за предварителна защита на новия вариант на ковид. " Си Ен Ен " оповестява, че в последните дни телефонът за незабавна помощ 911 е получил " стотици позвънявания " за хора, приемали дезинфектанти, осведоми Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ:Тръмп шокира с концепция за лекарство

Преди няколко дни на брифинг Доналд Тръмп попита не може ли по някакъв метод да се инжектира дезинфектант на болните, откакто той учива вируса за една минута. По-късно Тръмп разгласи, че е предложил сходно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да попречва по-нататъшното разпространяване на ковид.

Лекарите бяха шокирани от думите му и приканиха никой да не пие токсичната течност, тъй като тя е смъртоносна. Въпреки това обаче американци последваха думите на Тръмп.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - прецизира, че на незабавния телефон са получени рекордно доста позвънявания на хора, които са се пробвали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите недоволства. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други 10 са погълнали различен тип домашен почистващи препарати.

Председателят на българския действен щаб за ковид ген. Венцислав Мутафчийски също предизвести при следващия утринен брифинг, че препаратите за стерилизация са само и единствено за външна приложимост. Той акцентира, че дезинфектантите би трябвало да бъда държани надалеч от деца и с тях да се борави деликатно, тъй като с изключение на всичко друго са доста леснозапалими, тъй като в тях има огромно количество алкохол.

Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е близо 54 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно, прецизира Българска национална телевизия. Медицински служащи, служители на реда, пожарникари, водачи и продавачи ще могат гратис да се изследват, даже да нямат признаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР